Hozzávalók (4 személyre): 50 dkg disznóhús, 60 dkg burgonya,
40 dkg aszalt szilva, 2 db. finom alma, 1 vöröshagyma, 1 sárgarépa, 1 dl
tejföl, 1 csapott evőkanál liszt, só, bors, zsiradék.
Elkészítése: A húst falatnyi kockákra vágjuk, a zsiradékon
megpirítjuk. Amikor zsírjára sül hozzáadjuk a szeletekre vágott hagymát, együtt
kissé elsütjük, felengedjük vízzel. Hozzáadjuk a kis hasábokra vágott
sárgarépát, fűszerezzük, megfőzzük. Belekavarjuk a hasábokra vágott burgonyát,
amikor majdnem megpuhult, a nagyobb kockákra vágott almát, és az aszalt
szilvát. A tejfölt elkavarjuk a liszttel, hozzáadunk az étel levéből,
csomómentesre kavarjuk, felengedjük vele az ételt. Ha túl sűrű, kevés vízzel
pótoljuk. Forrón kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése