Aszalt szilvás, almás krumpli




Hozzávalók (4 személyre): 50 dkg disznóhús, 60 dkg burgonya, 40 dkg aszalt szilva, 2 db. finom alma, 1 vöröshagyma, 1 sárgarépa, 1 dl tejföl, 1 csapott evőkanál liszt, só, bors, zsiradék.
Elkészítése: A húst falatnyi kockákra vágjuk, a zsiradékon megpirítjuk. Amikor zsírjára sül hozzáadjuk a szeletekre vágott hagymát, együtt kissé elsütjük, felengedjük vízzel. Hozzáadjuk a kis hasábokra vágott sárgarépát, fűszerezzük, megfőzzük. Belekavarjuk a hasábokra vágott burgonyát, amikor majdnem megpuhult, a nagyobb kockákra vágott almát, és az aszalt szilvát. A tejfölt elkavarjuk a liszttel, hozzáadunk az étel levéből, csomómentesre kavarjuk, felengedjük vele az ételt. Ha túl sűrű, kevés vízzel pótoljuk. Forrón kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése