Hozzávalók (2 rúdhoz): 80 dkg rétestészta, 70 dkg comb (2
nagyobb), 9 tojás, 4-5 gomba, 1 vöröshagyma, 1 piros színű friss paprika, 4
evőkanál morzsa, reszelt sajt, zsiradék, só, bors, bazsalikom.
Elkészítése: A rétestésztát szobahőmérsékleten
felolvasztjuk. combokat kicsontozzuk, lebőrözzük, a húst apró kockákra vágjuk.
Az apróra vágott vöröshagymát zsiradékon megpároljuk, rászórjuk az apró
kockákra vágott paprikát, kis ideig sütjük. Hozzáadjuk a húst, sózzuk,
borsozzuk, kavargatva készre sütjük. Amikor kész, hozzáadjuk a szintén kis
kockákra vágott gombát, kavargatjuk, míg a gomba is megpárolódik. Az egészet
szűrőbe öntjük, hogy a zsiradék jól lecsepegjen róla. 4 tojást keményre főzünk,
apró kockákra vágjuk. Amikor a hús kihűlt hozzákavarjuk a morzsát, 4 nyers
tojást, majd legvégül a főtt tojást és az apróra vágott bazsalikomleveleket
(vagy szárított fűszert). Ha túl lágy, adunk még hozzá morzsát. A rétestésztát
hosszában kettévágjuk, megszórjuk morzsával, a tölteléket két részre osztva a
tészták szélére halmozzuk, majd szorosan felcsavarjuk. Előre kikent tepsibe
tesszük, 1 felvert tojással alaposan lekenjük, megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegítet sütőben ropogós pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése