Hozzávalók (4 személyre): 2 sertésszív, 10 dkg paradicsom
(lehet fagyasztott is), 1+1 vöröshagyma, só, szemes bors, majoránna, 3
babérlevél, chili.
Elkészítése: A sertésszívet keresztben elvágjuk. Lobogó
vízbe tesszük, hozzáadunk 1 darab, négybe vágott hagymát, a szemes borsot, a
babérlevelet, forrás után 10 percig fedő nélkül, aztán fedő alatt puhára
főzzük. Kivesszük, kihűtjük. Levágjuk róla a kövér részeket, majd vékony,
hosszú csíkokra metéljük. Kevés zsiradékban megdinszteljük a hagymát, rádobjuk
a fagyos paradicsomot, kavargatva sütjük, míg selymes szószos alapot nem
kapunk. Majoránnával ízesítjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szívet, kavargatva
alaposan összesütjük. A legvégén chilivel ízlés szerint fűszerezzük. Fokhagymás
pirítóson, vagy burgonyapürével kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése