Csípős sertésszív




Hozzávalók (4 személyre): 2 sertésszív, 10 dkg paradicsom (lehet fagyasztott is), 1+1 vöröshagyma, só, szemes bors, majoránna, 3 babérlevél, chili.
Elkészítése: A sertésszívet keresztben elvágjuk. Lobogó vízbe tesszük, hozzáadunk 1 darab, négybe vágott hagymát, a szemes borsot, a babérlevelet, forrás után 10 percig fedő nélkül, aztán fedő alatt puhára főzzük. Kivesszük, kihűtjük. Levágjuk róla a kövér részeket, majd vékony, hosszú csíkokra metéljük. Kevés zsiradékban megdinszteljük a hagymát, rádobjuk a fagyos paradicsomot, kavargatva sütjük, míg selymes szószos alapot nem kapunk. Majoránnával ízesítjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szívet, kavargatva alaposan összesütjük. A legvégén chilivel ízlés szerint fűszerezzük. Fokhagymás pirítóson, vagy burgonyapürével kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése