Diós, vaníliás sütemény




Hozzávalók a tésztához: 15 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 12 dkg liszt, 5 tojás, 5 dkg csokoládé, 5 dkg dió, 1 tasak sütőpor, 1 tasak vanília; a tetejére: 20 dkg fehér csokoládé, 2 dl tejszín, 3 tasak vanília (vagy 1 kiskanál neszkávé)
Elkészítése: A tojásokat a cukrokkal habosra verjük, hozzádolgozzuk a szobahőmérsékletű vajat. Alsó fokozaton, vagy fakanállal hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet, majd a darált diót és az apróra vágott csokoládét. Előkészített, közepes méretű tepsiben tűzpróbáig sütjük, kihűtjük.
A tetejére a tördelt csokoládét a tejszínnel lassú tűzön felmelegítjük, kavargatjuk, míg egészen egynemű lesz, kihűtjük. robotgép segítségével krémessé verjük, a tésztára kenve, porcukorral, csokoládéval díszítve kockára vágva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése