Magyaros csilis bab



Hozzávalók (4 személyre): 1 kisebb friss, vagy füstölt csülök, 2 doboz csilis konzervbab, 2 paradicsom (vagy 1-2 dl paradicsomlé), 1 kis doboz kukoricakonzerv, 1 vöröshagyma, 2-3 cikk fokhagyma, 2-3 babérlevél, 1 kanál liszt, zsiradék, pirospaprika, só, bors, friss, vagy szárított csípős paprika.
Elkészítése: A csülköt alaposan megmossuk, a húst levágjuk, nagyobb kockákra vágjuk. A csontot baltával 2-3 darabba vághatjuk, vagy eltehetjük csontleveshez. A vöröshagymát ás a fokhagymát kuktában apróra vágva zsiradékon megpároljuk, megszórjuk pirospaprikával, elkavarjuk, vízzel felengedjük. Belerakjuk a húst, hozzáadjuk a babérlevelet és ízlés szerint csípős paprikát adunk hozzá, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a kockára vágott paradicsomot. Felengedjük vízzel, a kuktát lezárjuk, jelzés után 45 percig főzzük. 30 perc után kinyitjuk. Felforraljuk, hozzászórjuk a babot és a kukoricát. A lisztet zsiradékon kissé megpirítjuk, az ételhez öntjük, állandó kavarással pár percig főzzük. Forrón, friss kenyérrel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése