Hozzávalók (4 személyre): 1 kisebb friss, vagy füstölt
csülök, 2 doboz csilis konzervbab, 2 paradicsom (vagy 1-2 dl paradicsomlé), 1
kis doboz kukoricakonzerv, 1 vöröshagyma, 2-3 cikk fokhagyma, 2-3 babérlevél, 1
kanál liszt, zsiradék, pirospaprika, só, bors, friss, vagy szárított csípős
paprika.
Elkészítése: A csülköt alaposan megmossuk, a húst levágjuk,
nagyobb kockákra vágjuk. A csontot baltával 2-3 darabba vághatjuk, vagy
eltehetjük csontleveshez. A vöröshagymát ás a fokhagymát kuktában apróra vágva
zsiradékon megpároljuk, megszórjuk pirospaprikával, elkavarjuk, vízzel felengedjük.
Belerakjuk a húst, hozzáadjuk a babérlevelet és ízlés szerint csípős paprikát
adunk hozzá, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a kockára vágott paradicsomot.
Felengedjük vízzel, a kuktát lezárjuk, jelzés után 45 percig főzzük. 30 perc
után kinyitjuk. Felforraljuk, hozzászórjuk a babot és a kukoricát. A lisztet
zsiradékon kissé megpirítjuk, az ételhez öntjük, állandó kavarással pár percig
főzzük. Forrón, friss kenyérrel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése