Pehelykönnyű gyümölcsös szelet




Hozzávalók: 40 dkg gyümölcs, 30 dkg liszt, 20 dkg cukor, 10 dkg margarin, 15 dkg tejföl, 2 kanál tej, 2 tojás, 1 tasak sütőpor, fél citrom héja és leve.
Elkészítése: A margarint robotgép segítségével a cukorral és az egész tojásokkal habosra verjük. Hozzáadjuk a tejfölt és a tejet, amivel szintén alaposan kidolgozzuk. A gépet letéve hozzákavarjuk a sütőporos lisztet, a citrom levét és lereszelt héját. Kikent, liszttel kiszórt közepes méretű tepsibe öntjük. A tetejét elsimítjuk, kirakjuk a kimagvalt, vagy kis darabokra vágott friss gyümölccsel. Előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük. Kevés porcukorral meghintve, kockára vágva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése