Csípős, paradicsomos tészta




Hozzávalók (4 személyre): 40 dkg tetszés szerinti tészta, 25 dkg füstölt sonka, 4-5 nagy érett paradicsom, 3-4 cikk fokhagyma, 1 kis zöldpaprika, kevés csípős paprika, só, bors, lehetőleg friss bazsalikom; a tálaláshoz sajt.
Elkészítése: A tésztát feltesszük főni. Közben a fokhagymákat vékony szeletekre vágjuk, kevés zsiradékon épp csak megfuttatjuk. Rászórjuk a kis kockára vágott zöldpaprikát és csípős paprikát, amikor kissé összeesik, rászórjuk az apróra vágott paradicsomot, sózzuk, 7-8 tépett bazsalikomlevelet adunk hozzá, addig sütjük, míg selymes szósz lesz belőle, és a paradicsomkockák megpuhulnak.
A közben kifőtt tésztát leszűrjük, lecsepegtetjük, a paradicsomos szószba forgatjuk, vagy tetszés szerint azzal meglocsoljuk vele. Apróra vágott sonkával, reszelt sajttal bőven megszórva kínáljuk.
Megjegyzés: ha van rá lehetőségünk, friss bazsalikommal készítsük, az igazi ízét így hozza ki. Tálaláskor is szórjunk pár friss bazsalikomlevelet a tésztára. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése