Hozzávalók (4 személyre): 40 dkg tetszés szerinti tészta, 25
dkg füstölt sonka, 4-5 nagy érett paradicsom, 3-4 cikk fokhagyma, 1 kis
zöldpaprika, kevés csípős paprika, só, bors, lehetőleg friss bazsalikom; a
tálaláshoz sajt.
Elkészítése: A tésztát feltesszük főni. Közben a
fokhagymákat vékony szeletekre vágjuk, kevés zsiradékon épp csak megfuttatjuk.
Rászórjuk a kis kockára vágott zöldpaprikát és csípős paprikát, amikor kissé
összeesik, rászórjuk az apróra vágott paradicsomot, sózzuk, 7-8 tépett
bazsalikomlevelet adunk hozzá, addig sütjük, míg selymes szósz lesz belőle, és
a paradicsomkockák megpuhulnak.
A közben kifőtt tésztát leszűrjük, lecsepegtetjük, a
paradicsomos szószba forgatjuk, vagy tetszés szerint azzal meglocsoljuk vele.
Apróra vágott sonkával, reszelt sajttal bőven megszórva kínáljuk.
Megjegyzés: ha van rá lehetőségünk, friss bazsalikommal
készítsük, az igazi ízét így hozza ki. Tálaláskor is szórjunk pár friss
bazsalikomlevelet a tésztára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése