Hozzávalók: 20 dkg burgonya, 4 evőkanál liszt, 2-3 cikk
fokhagyma, 2 szál újhagyma zöldjével, 2 tojás, 1 kisebb padlizsán, 1 kisebb
cukkíni, 1 sárgarépa, 1 vöröshagyma, só, bors, zsiradék, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A burgonyát enyhén sós vízben főni tesszük. A
cukkínit lereszeljük, pici sóval megszórjuk, félretesszük. A vöröshagymát az
újhagymával együtt apróra vágjuk, a sárgarépát lereszeljük, zsiradékon a
hagymákkal megdinszteljük. Közben a padlizsánt meghámozzuk, apró kockákra
vágjuk, a hagymához adva, kavargatva sütjük, míg összeesik, megpuhul. Szűrőkanállal
kiszedjük, a közben megfőtt, leszűrt burgonyához adjuk, az egészet összetörjük,
kihűtjük. Hozzáadjuk a levétől kinyomkodott cukkínit, a tojásokat és a lisztet.
Sózzuk, borsozzuk, alaposan összedolgozzuk. Lágy, de kézzel már formázható
masszát kell kapnunk, amit lisztbe mártogatva felhevített zsiradékban szép
pirosra sütünk.
Megjegyzés: friss salátával önálló étel is lehet, de húsok
mellé köretként is kínálhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése