Padlizsános fasírtrudacska




Hozzávalók: 20 dkg burgonya, 4 evőkanál liszt, 2-3 cikk fokhagyma, 2 szál újhagyma zöldjével, 2 tojás, 1 kisebb padlizsán, 1 kisebb cukkíni, 1 sárgarépa, 1 vöröshagyma, só, bors, zsiradék, petrezselyemzöld. 
Elkészítése: A burgonyát enyhén sós vízben főni tesszük. A cukkínit lereszeljük, pici sóval megszórjuk, félretesszük. A vöröshagymát az újhagymával együtt apróra vágjuk, a sárgarépát lereszeljük, zsiradékon a hagymákkal megdinszteljük. Közben a padlizsánt meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, a hagymához adva, kavargatva sütjük, míg összeesik, megpuhul. Szűrőkanállal kiszedjük, a közben megfőtt, leszűrt burgonyához adjuk, az egészet összetörjük, kihűtjük. Hozzáadjuk a levétől kinyomkodott cukkínit, a tojásokat és a lisztet. Sózzuk, borsozzuk, alaposan összedolgozzuk. Lágy, de kézzel már formázható masszát kell kapnunk, amit lisztbe mártogatva felhevített zsiradékban szép pirosra sütünk.
Megjegyzés: friss salátával önálló étel is lehet, de húsok mellé köretként is kínálhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése