Hozzávalók (4 személyre): 30 dkg finom, nem túl karakteres
ízű kolbász, 50 dkg disznóhús, 20 dkg füstölt hús, 1 szép fej édes káposzta,
2-3 krumpli, 2-3 cikk fokhagyma, só, bors, petrezselyemzöld, őrölt köménymag,
2-3 babérlevél, 1 vöröshagyma, zsiradék, pirospaprika.
Elkészítése: A disznóhúst szeletekre vágjuk, a zsiradékban
minden oldalukról megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és a
zúzott fokhagymát, együtt kavargatjuk, míg kissé összesül. Megszórjuk kevés
pirospaprikával, kevés vizet öntünk rá. Hozzáadjuk a metélt káposztát, a kisebb
darabokra vágott sonkát, felengedjük vízzel, fűszerezzük, fedő alatt majdnem
készre főzzük. Belevágjuk a burgonyát, megfőzzük. 10 perccel azelőtt, hogy a
tűzről levennénk, beleadjuk a nagyobb darabokra vágott kolbászt és az aprított
petrezselyemlevelet, felforraljuk, pár percig főzzük.
Megjegyzés: Ízlés szerint tejföllel akár be is habarhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése