Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj, 2-3 cikk fokhagyma, 1
vöröshagyma, 1 kanál liszt, 1 nagy tojás; a töltelékhez: 2 nagy vöröshagyma, 2
tojás, 2-3 kanál liszt, só, bors, petrezselyemzöld; vékony szalonnaszeletek; a
körethez burgonya, szalonna, só, bors, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A vöröshagymákat apróra vágjuk, zsiradékon
üvegesre pároljuk. Közben a májat elkaparjuk, hozzáadjuk a hagymához, sózzuk,
borsozzuk, kavargatva készre sütjük, kihűtjük. A töltelékhez a vöröshagymákat
zsiradékon megpároljuk, sózzuk, a zsiradékból kiszedjük, szintén kihűtjük.
A kihűlt májhoz kavarjuk a lisztet és a tojást, a hagymához
szintén belekavarjuk a hozzávalókat. Kenhető, de összeálló masszát kell
kapnunk, ha a tojások túl nagyok, és kissé folyik a massza, adjunk hozzá még lisztet.
Duplán leterített alufólialapra fektessünk vékony szalonnaszeleteket, erre
halmozzuk rá a májas masszát, majd óvatosan kenjük el rajta a hagymásat.
Óvatosan tekerjük fel, csomagoljuk alufóliába. Egy újabb alufólialapra
fektessük, ezzel ügyesen csavarjuk fel, hogy szép rolád formája legyen.
Előmelegített sütőben, a bevagdalt, szalonnával tűzdelt krumplival együtt, kb.
1 óra alatt süssük készre. Az alufóliát a tetején óvatosan vágjuk fel
(vigyázzunk a forró gőzre), csomagoljuk ki, majd toljuk vissza a sütőbe, hogy a
szalonna szépen megpiruljon. 15-20 perc pihenés után, akár langyosan is
kínálhatjuk, de hidegen is finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése