Hagymás, csirkemájas rolád




Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj, 2-3 cikk fokhagyma, 1 vöröshagyma, 1 kanál liszt, 1 nagy tojás; a töltelékhez: 2 nagy vöröshagyma, 2 tojás, 2-3 kanál liszt, só, bors, petrezselyemzöld; vékony szalonnaszeletek; a körethez burgonya, szalonna, só, bors, petrezselyemzöld. 
Elkészítése: A vöröshagymákat apróra vágjuk, zsiradékon üvegesre pároljuk. Közben a májat elkaparjuk, hozzáadjuk a hagymához, sózzuk, borsozzuk, kavargatva készre sütjük, kihűtjük. A töltelékhez a vöröshagymákat zsiradékon megpároljuk, sózzuk, a zsiradékból kiszedjük, szintén kihűtjük.
A kihűlt májhoz kavarjuk a lisztet és a tojást, a hagymához szintén belekavarjuk a hozzávalókat. Kenhető, de összeálló masszát kell kapnunk, ha a tojások túl nagyok, és kissé folyik a massza, adjunk hozzá még lisztet. Duplán leterített alufólialapra fektessünk vékony szalonnaszeleteket, erre halmozzuk rá a májas masszát, majd óvatosan kenjük el rajta a hagymásat. Óvatosan tekerjük fel, csomagoljuk alufóliába. Egy újabb alufólialapra fektessük, ezzel ügyesen csavarjuk fel, hogy szép rolád formája legyen. Előmelegített sütőben, a bevagdalt, szalonnával tűzdelt krumplival együtt, kb. 1 óra alatt süssük készre. Az alufóliát a tetején óvatosan vágjuk fel (vigyázzunk a forró gőzre), csomagoljuk ki, majd toljuk vissza a sütőbe, hogy a szalonna szépen megpiruljon. 15-20 perc pihenés után, akár langyosan is kínálhatjuk, de hidegen is finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése