Hozzávalók (4 személyre): 1 kg disznóhús, 4-5 paradicsom, 1
zöldpaprika, 1 sárgarépa, 1 vöröshagyma, só, bors, zsiradék, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A húst szálra merőlegesen kisujjnyi vastag
szeletekre vágjuk. Az aprított hagymát a és a szeletekre vágott sárgarépát
zsiradékon megpároljuk, hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, kavargatva
elsütjük. Beleadjuk a szeletekre vágott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk,
ráöntünk 1 dl vizet. Fedő alatt főzzük 10 percig, majd belerakjuk a húst. Felöntjük
vízzel, lassú tűzön készre pároljuk. Mielőtt levennénk, beleszórjuk az apróra
vágott zöldpetrezselymet, összeforraljuk. Tésztával, rizzsel vagy burgonyával
kínáljuk.
Megjegyzés: Bátrabbak 1 kisebb csípős paprikát is főzhetnek
hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése