Sárgabarackos parfé




Hozzávalók: 40 dkg babapiskóta, 15 dkg cukor, 3 tojássárgája, 3 dl+2 dl tejszín, 4 tasak vaníliás cukor, 2 dl tej, baracklekvár.
Elkészítése: A tojások sárgáját a cukrokkal kikavarjuk, lassanként felengedjük a tejszínnel és a tejjel. Lassú tűzön vékonyabb puding vastagságúra főzzük, kihűtjük. A 2 dl tejszínt keményre verjük, elkavarjuk a vaníliás tojáskrémmel. Egy hosszúkás, fagyálló edény alját kikenjük a baracklekvárral. Ráöntjük a krém felét. Óvatosan kirakjuk babapiskótával. Lefedjük, kb. 1 órára fagyasztóba tesszük, közben a maradék krémet hűtőben tároljuk. Amikor kivesszük, a babapiskótát lekenjük lekvárral, majd ráöntjük a maradék krémet. Ezt ismét kirakjuk babapiskótával, amit ezúttal kissé belenyomkodunk a krémbe. Lefedve az egészet lefagyasztjuk. Tálalás előtt kb. 10 perccel kivesszük, majd egy tálcára borítjuk, gyümölccsel, tejszínhabbal kínáljuk.
Megjegyzés: Szobahőmérsékleten pár perc alatt magától kicsúszik a felfordított, tálcára állított formából, de ha mégsem, meleg vizes ruhával dörzsölgessük a forma oldalát, alját.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése