Hozzávalók: 40 dkg babapiskóta, 15 dkg cukor, 3
tojássárgája, 3 dl+2 dl tejszín, 4 tasak vaníliás cukor, 2 dl tej,
baracklekvár.
Elkészítése: A tojások sárgáját a cukrokkal kikavarjuk,
lassanként felengedjük a tejszínnel és a tejjel. Lassú tűzön vékonyabb puding
vastagságúra főzzük, kihűtjük. A 2 dl tejszínt keményre verjük, elkavarjuk a
vaníliás tojáskrémmel. Egy hosszúkás, fagyálló edény alját kikenjük a
baracklekvárral. Ráöntjük a krém felét. Óvatosan kirakjuk babapiskótával.
Lefedjük, kb. 1 órára fagyasztóba tesszük, közben a maradék krémet hűtőben
tároljuk. Amikor kivesszük, a babapiskótát lekenjük lekvárral, majd ráöntjük a
maradék krémet. Ezt ismét kirakjuk babapiskótával, amit ezúttal kissé
belenyomkodunk a krémbe. Lefedve az egészet lefagyasztjuk. Tálalás előtt kb. 10
perccel kivesszük, majd egy tálcára borítjuk, gyümölccsel, tejszínhabbal
kínáljuk.
Megjegyzés: Szobahőmérsékleten pár perc alatt magától
kicsúszik a felfordított, tálcára állított formából, de ha mégsem, meleg vizes
ruhával dörzsölgessük a forma oldalát, alját.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése