Kertészné tálja


Hozzávalók: 50 dkg csirkemell (lehet sovány disznóhús, vagy csirkeszárny, comb is), 25 dkg friss káposzta, 25 dkg brokkoli (vagy karfiol), 20 dkg zöldbab, 10 dkg sonka, 4 tojás, 1 kis cukkíni fele, 3 paradicsom, 1 sárgarépa, 1 piros színű zöldpaprika, 1 vöröshagyma, kevés zsiradék, só, bors.
Elkészítése: A zsiradékon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük. Rádobjuk a húsokat, kissé elsütjük, felengedjük vízzel, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a minél apróbbra vágott káposztát, a karikára vágott sárgarépát, paradicsomot, paprikát, illetve a tördelt zöldbabot is. Fedő alatt, lassú tűznél majdnem készre főzzük. Ekkor hozzákavarjuk a rózsákra szedett brokkolit és a kockákra vágott tököt, a vékony szeletekre vágott sonkát, fedő alatt, a zöldségek puhulásáig főzzük. Ekkor 4 kis fészket alakítunk ki az ételben, ebbe óvatosan beleütjük a tojásokat. A tűzet a legkisebbre véve, kavargatás nélkül, fedő alatt főzzük készre.
Megjegyzés: Ha kisgyermek nem fogyaszt belőle, csípős paprikát is tehetünk hozzá. Friss zöldbab helyett természetesen megfelel a mélyhűtött, vagy üvegből felhasznált is. Télen friss paradicsom helyett paradicsomlét is adhatunk hozzá, és tetszés szerint variálhatjuk a zöldségeket is. Tartalmas, laktató étel, mégsem nehéz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése