Burgonyás béles

Hozzávalók 4-6 darabhoz: 25 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, tej, 1 kanál cukor, csipet só, zsiradék; a töltelékhez 5 közepes burgonya, pici só, cukor; a tálaláshoz porcukor.
Elkészítése: A lisztet átszitáljuk. Az élesztőt egy kis tálba morzsoljuk, elkavarjuk a cukorral, felöntjük és elkavarjuk 1 dl langyos tejjel, felfuttatjuk. A liszthez adjuk, elkavarjuk, megszórjuk csipet sóval, alaposan kidolgozzuk, cipót formázva belőle duplájára kelesztjük. Közben a burgonyát meghámozzuk, csipet sós vízben kockára vágva megfőzzük. Leszűrjük, azonnal áttörjük és cukorral ízlés szerint elkavarjuk, kihűtjük. A megkelt tésztából 4-6 darabot vágunk (attól függően milyen nagyra szeretnénk a béleseket), egyenként kissé kinyújtjuk. A közepükre osztjuk a burgonyát, a végeket alaposan összenyomkodjuk, majd a végekkel lefelé, lisztes munkalapon hüvelykujjnyi vastagra nyújtjuk. Zsiradékot hevítünk, a béleseket először az összefogott végekkel tesszük bele, mind a két oldalukról szép pirosra sütjük. Melegen, porcukorral megszórva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése