Hozzávalók (4 személyre): 15 dkg gépsonka, 10 dkg füstölt
sonka, 10 dkg félkemény sajt, 8-10 db fürjtojás, 5-6 koktélparadicsom, ízlés
szerint uborka, zöldsaláta, retek, szezámmag, olívaolaj, 1 zöldhagyma szárával,
1-2 szelet pirítós kenyér, szezámmag, bazsalikomlevél.
Elkészítése: A tojásokat megfőzzük, hideg vízben kihűtjük,
megpucoljuk. A kenyeret megpirítjuk, kis kockákra vágjuk. A füstölt sonkát apró
kockákra vágjuk, kevés olívaolajon megpirítjuk, mielőtt levennénk, hozzászórjuk
a szezámmagot, azzal is sütjük kissé, levesszük. A visszamaradó olajat
kikanalazzuk, elkavarjuk kevés nagyon apróra vágott bazsalikomlevéllel, ha
kevés az olaj, még adunk hozzá. A gépsonkát csíkokra vágjuk. A salátát apró
darabokra tépjük, ízlés szerint uborkát, retket vágunk hozzá, apró kockára. A
zöldhagymát is felvágjuk, a salátához adjuk, amibe minden további hozzávalót beleadunk, majd a bazsalikomos
olajjal meglocsolunk, összekavarunk, ha szükséges, kissé megsózunk. A
szeletekre vágott koktélparadicsommal, félbevágott tojással díszítjük, frissen
kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése