Duplasonkás tojásos saláta



Hozzávalók (4 személyre): 15 dkg gépsonka, 10 dkg füstölt sonka, 10 dkg félkemény sajt, 8-10 db fürjtojás, 5-6 koktélparadicsom, ízlés szerint uborka, zöldsaláta, retek, szezámmag, olívaolaj, 1 zöldhagyma szárával, 1-2 szelet pirítós kenyér, szezámmag, bazsalikomlevél.
Elkészítése: A tojásokat megfőzzük, hideg vízben kihűtjük, megpucoljuk. A kenyeret megpirítjuk, kis kockákra vágjuk. A füstölt sonkát apró kockákra vágjuk, kevés olívaolajon megpirítjuk, mielőtt levennénk, hozzászórjuk a szezámmagot, azzal is sütjük kissé, levesszük. A visszamaradó olajat kikanalazzuk, elkavarjuk kevés nagyon apróra vágott bazsalikomlevéllel, ha kevés az olaj, még adunk hozzá. A gépsonkát csíkokra vágjuk. A salátát apró darabokra tépjük, ízlés szerint uborkát, retket vágunk hozzá, apró kockára. A zöldhagymát is felvágjuk, a salátához adjuk, amibe minden további  hozzávalót beleadunk, majd a bazsalikomos olajjal meglocsolunk, összekavarunk, ha szükséges, kissé megsózunk. A szeletekre vágott koktélparadicsommal, félbevágott tojással díszítjük, frissen kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése