Hozzávalók (4 személyre): 80 dkg disznóhús, 20 dkg
máléliszt, 1 kisebb fej káposzta, 2 vöröshagyma, 1 zöldpaprika, 2 paradicsom,
só, bors, cukor, ecet.
Elkészítése: A húst kockákra vágjuk. Zsiradékon a kockára
vágott vöröshagymát megpároljuk, hozzáadjuk a kis kockákra vágott paprikát,
kissé elsütjük, pirospaprikával megszórjuk, felengedjük vízzel. Beleadjuk a
felvágott paradicsomot, sózzuk, és a szokásosnál több borssal fűszerezzük.
Belerakjuk a húst, fedő alatt, lassú tűzön megfőzzük. Közben a káposztát
vékonyra gyaluljuk, besózzuk, 10 percig állni hagyjuk. Kicsavarva felmelegített
zsiradékra szedjük, kavargatva, fedő alatt puhára pároljuk. Amikor majdnem kész
sózzuk, majd mielőtt levennénk ízlés szerint cukorral megszórjuk (kb. 1 nagy
kanál), 1-2 kanálnyi ecetet adunk hozzá, addig kavargatjuk, míg az ecet szaga
már nem érzik. Levesszük, a zsiradékból kiszedjük. A málélisztet 1 liter,
enyhén sós, lobogó vízbe szórjuk, megfőzzük. Felét tepsibe helyezett, olajozott
alufólialapra terítjük, rásimítjuk a párolt káposztát, majd rákenjük a maradék
puliszkát. 10-15 percig hagyjuk hűlni, ekkor már szépen szeletelhető lesz. A
hússal kínáljuk, tálaláskor megszórjuk friss borssal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése