Borsos pörkölt rakott puliszkával




Hozzávalók (4 személyre): 80 dkg disznóhús, 20 dkg máléliszt, 1 kisebb fej káposzta, 2 vöröshagyma, 1 zöldpaprika, 2 paradicsom, só, bors, cukor, ecet.
Elkészítése: A húst kockákra vágjuk. Zsiradékon a kockára vágott vöröshagymát megpároljuk, hozzáadjuk a kis kockákra vágott paprikát, kissé elsütjük, pirospaprikával megszórjuk, felengedjük vízzel. Beleadjuk a felvágott paradicsomot, sózzuk, és a szokásosnál több borssal fűszerezzük. Belerakjuk a húst, fedő alatt, lassú tűzön megfőzzük. Közben a káposztát vékonyra gyaluljuk, besózzuk, 10 percig állni hagyjuk. Kicsavarva felmelegített zsiradékra szedjük, kavargatva, fedő alatt puhára pároljuk. Amikor majdnem kész sózzuk, majd mielőtt levennénk ízlés szerint cukorral megszórjuk (kb. 1 nagy kanál), 1-2 kanálnyi ecetet adunk hozzá, addig kavargatjuk, míg az ecet szaga már nem érzik. Levesszük, a zsiradékból kiszedjük. A málélisztet 1 liter, enyhén sós, lobogó vízbe szórjuk, megfőzzük. Felét tepsibe helyezett, olajozott alufólialapra terítjük, rásimítjuk a párolt káposztát, majd rákenjük a maradék puliszkát. 10-15 percig hagyjuk hűlni, ekkor már szépen szeletelhető lesz. A hússal kínáljuk, tálaláskor megszórjuk friss borssal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése