Hozzávalók (4 személyre): 8 kemény tojás, 2 csapott evőkanál
liszt, 2, 5 dl tej, 1 dl tejföl, kis csokor zöldkapor, só, fehérbors, zsiradék,
1 kiskanálnyi ecet; a krumplisalátához: 60 dkg burgonya, 1 sárgarépa, 1 kicsi
vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemlevél, só, zsiradék.
Elkészítése: A krumplit héjában megfőzzük, hideg vízben
kihűtjük, megpucoljuk, kis kockákra vágjuk. A vöröshagymát a reszelt
sárgarépával zsiradékon megpároljuk, hozzászórjuk az apróra vágott
petrezselymet, párszor elkavarjuk, a zsiradékból azonnal kiszedjük. A
burgonyához adjuk, sózzuk. Pici zsiradékot hagyhatunk rajta, úgy ízesebb lesz.
A kemény tojásokat kettőbe vágjuk, egy tál aljára kirakjuk.
A zsiradékon a lisztet megfuttatjuk, felengedjük a tejjel simára kavart
tejföllel, kavargatva felfőzzük, sózzuk, beleadunk 1 evőkanál ecetet, addig
kavargatjuk, míg az ecet szaga már nem olyan intenzív. Ha szükséges, annyi
vizet adunk alá, hogy vékony mártást kapjunk. Levéve simára kavarjuk az apróra
vágott zöldpetrezselyemmel, a tojásokra öntve azonnal kínáljuk. Tálaláskor a
serpenyőben átforrósított burgonyával kínáljuk.
Megjegyzés: A kész burgonyát tetszés szerint akár sütőbe
tolva is felmelegíthetjük. Kihűtve is fogyaszthatjuk, ekkor a burgonyasalátához
vágjunk 1-2 savanyú uborkát, és ízesítsük kevés mustárral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése