Zöldkapros tojás




Hozzávalók (4 személyre): 8 kemény tojás, 2 csapott evőkanál liszt, 2, 5 dl tej, 1 dl tejföl, kis csokor zöldkapor, só, fehérbors, zsiradék, 1 kiskanálnyi ecet; a krumplisalátához: 60 dkg burgonya, 1 sárgarépa, 1 kicsi vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemlevél, só, zsiradék.
Elkészítése: A krumplit héjában megfőzzük, hideg vízben kihűtjük, megpucoljuk, kis kockákra vágjuk. A vöröshagymát a reszelt sárgarépával zsiradékon megpároljuk, hozzászórjuk az apróra vágott petrezselymet, párszor elkavarjuk, a zsiradékból azonnal kiszedjük. A burgonyához adjuk, sózzuk. Pici zsiradékot hagyhatunk rajta, úgy ízesebb lesz.
A kemény tojásokat kettőbe vágjuk, egy tál aljára kirakjuk. A zsiradékon a lisztet megfuttatjuk, felengedjük a tejjel simára kavart tejföllel, kavargatva felfőzzük, sózzuk, beleadunk 1 evőkanál ecetet, addig kavargatjuk, míg az ecet szaga már nem olyan intenzív. Ha szükséges, annyi vizet adunk alá, hogy vékony mártást kapjunk. Levéve simára kavarjuk az apróra vágott zöldpetrezselyemmel, a tojásokra öntve azonnal kínáljuk. Tálaláskor a serpenyőben átforrósított burgonyával kínáljuk.
Megjegyzés: A kész burgonyát tetszés szerint akár sütőbe tolva is felmelegíthetjük. Kihűtve is fogyaszthatjuk, ekkor a burgonyasalátához vágjunk 1-2 savanyú uborkát, és ízesítsük kevés mustárral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése