Hozzávalók (4 személyre): Fél fej karfiol, fél fej saláta,
25 dkg kelbimbó, 5 dkg cérnametélt, 2 közepes sárgarépa, 1 szál petrezselyem, 1
kisebb vöröshagyma, zsiradék, só, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A zsiradékon megpároljuk az apróra vágott
hagymát és a vékonyan felszeletelt sárgarépát. Hozzászórjuk az apróra vágott
salátát, kissé elsütjük, felengedjük vízzel. Sózzuk, beleadjuk a rózsáira
szedett karfiolt, a kelbimbót, annyi vízzel engedjük fel, amilyen sűrűre
szeretjük, fedő alatt lassan puhára főzünk minden hozzávalót. 5 perccel
azelőtt, hogy levesszük, beleadjuk a petrezselyemzöldet, és a tésztát. Együtt
lassan főzzük, majd lefedve még 10 percig pihentetjük. Forrón kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése