Tavaszi vitaminleves




Hozzávalók (4 személyre): Fél fej karfiol, fél fej saláta, 25 dkg kelbimbó, 5 dkg cérnametélt, 2 közepes sárgarépa, 1 szál petrezselyem, 1 kisebb vöröshagyma, zsiradék, só, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A zsiradékon megpároljuk az apróra vágott hagymát és a vékonyan felszeletelt sárgarépát. Hozzászórjuk az apróra vágott salátát, kissé elsütjük, felengedjük vízzel. Sózzuk, beleadjuk a rózsáira szedett karfiolt, a kelbimbót, annyi vízzel engedjük fel, amilyen sűrűre szeretjük, fedő alatt lassan puhára főzünk minden hozzávalót. 5 perccel azelőtt, hogy levesszük, beleadjuk a petrezselyemzöldet, és a tésztát. Együtt lassan főzzük, majd lefedve még 10 percig pihentetjük. Forrón kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése