Grillezett csirkemell sült zöldségekkel




Hozzávalók (4 személyre): 80 dkg csirkemell, csirkefűszer, 2-3 kanál olaj, fél citrom leve; a körítéshez: 80-100 dkg vegyes zöldség: kelbimbó, burgonya, sárgarépa, só, zsiradék, petrezselyemzöld.
Elkészítése: Sütés előtti este a csirkemellet körülbelül 1 cm vastagon felszeleteljük. Az olajat elkavarjuk a csirkefűszerrel és a citromlével, belerakjuk a húst, lefedjük, vagy alufóliával beborítjuk az edényt, másnapig pácoljuk, ha van időnk, néha kavarjuk össze. Másnap a csirkefalatokat kevés zsiradékon, grillserpenyőben vagy sütőzacskóban megsütjük. Közben kevés zsiradékot forrósítunk, hozzáadjuk az apró kockára vágott sárgarépát, a félbe vágott (ha kisebbek, egyben hagyott) kelbimbót és a kis kockákra vágott burgonyát. Kissé megpirítjuk, sózzuk, kevés vizet adva alá, lefedve pároljuk. Ha szükséges, további vizet adva alá puhára pároljuk, a frissen sült hússal kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése