Hozzávalók (4 személyre): 80 dkg csirkemell, csirkefűszer,
2-3 kanál olaj, fél citrom leve; a körítéshez: 80-100 dkg vegyes zöldség:
kelbimbó, burgonya, sárgarépa, só, zsiradék, petrezselyemzöld.
Elkészítése: Sütés előtti este a csirkemellet körülbelül 1
cm vastagon felszeleteljük. Az olajat elkavarjuk a csirkefűszerrel és a citromlével,
belerakjuk a húst, lefedjük, vagy alufóliával beborítjuk az edényt, másnapig
pácoljuk, ha van időnk, néha kavarjuk össze. Másnap a csirkefalatokat kevés
zsiradékon, grillserpenyőben vagy sütőzacskóban megsütjük. Közben kevés
zsiradékot forrósítunk, hozzáadjuk az apró kockára vágott sárgarépát, a félbe
vágott (ha kisebbek, egyben hagyott) kelbimbót és a kis kockákra vágott
burgonyát. Kissé megpirítjuk, sózzuk, kevés vizet adva alá, lefedve pároljuk.
Ha szükséges, további vizet adva alá puhára pároljuk, a frissen sült hússal
kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése