Hozzávalók (4 személyre): 1 kg csirkemell, 40 dkg tészta, 2
dl paradicsomlé, 1 vöröshagyma, 3-4 cikk fokhagyma, só, bazsalikom, zsiradék.
Elkészítése: A csirkemellet kis szeletekre, csíkokra vagy
kockákra vágjuk. Az apróra vágott vöröshagymát és zúzott fokhagymát zsiradékon
megpároljuk, belerakjuk a húst, fehéredésig sütjük, sózzuk, felengedjük 2-3
kanál vízzel. Éppen csak annyival, hogy ne süljön, hanem párolódjon. Lefedve,
lassú tűzön pároljuk, időnként 1-1 kanál vizet adunk még alá. Fontos, hogy
egyszerre ne legyen túl sok a víz alatta, úgy kap különlegesen jó ízt. Amikor
puha, ráöntünk ismét 2 kanál vizet, felforraljuk. A húst kiszedjük, a
zsiradékhoz hozzáöntjük a paradicsomlét, megszórjuk kevés bazsalikommal, együtt
forraljuk pár percig, a húst visszatesszük. Közben a tésztát enyhén sós vízben
kifőzzük, leszűrve a paradicsomos hússal, forrón kínáljuk.
Megjegyzés: Akár sajtot is reszelhetünk rá, úgy is nagyon
finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése