Bazsalikomos-paradicsomos csirkemell tésztával




Hozzávalók (4 személyre): 1 kg csirkemell, 40 dkg tészta, 2 dl paradicsomlé, 1 vöröshagyma, 3-4 cikk fokhagyma, só, bazsalikom, zsiradék.
Elkészítése: A csirkemellet kis szeletekre, csíkokra vagy kockákra vágjuk. Az apróra vágott vöröshagymát és zúzott fokhagymát zsiradékon megpároljuk, belerakjuk a húst, fehéredésig sütjük, sózzuk, felengedjük 2-3 kanál vízzel. Éppen csak annyival, hogy ne süljön, hanem párolódjon. Lefedve, lassú tűzön pároljuk, időnként 1-1 kanál vizet adunk még alá. Fontos, hogy egyszerre ne legyen túl sok a víz alatta, úgy kap különlegesen jó ízt. Amikor puha, ráöntünk ismét 2 kanál vizet, felforraljuk. A húst kiszedjük, a zsiradékhoz hozzáöntjük a paradicsomlét, megszórjuk kevés bazsalikommal, együtt forraljuk pár percig, a húst visszatesszük. Közben a tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrve a paradicsomos hússal, forrón kínáljuk.
Megjegyzés: Akár sajtot is reszelhetünk rá, úgy is nagyon finom. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése