Behűtött meggyleves fagylalttal és tejszínhabbal




Hozzávalók (4 személyre): 40 dkg meggy, 10-15 dkg cukor (a meggy érettségétől függően), 4 dl tej, 2+1 dl tejszín, 4 gömb ízlés szerinti fagylalt, 1 csapott evőkanál liszt, fahéj, csipet só, citromlé; a díszítéshez: 1-2 kanál meggydzsem, citromfű.
Elkészítése: A meggyet válogatva, mosva, csipet sóval és a cukorral annyi vízben tesszük fel főni, ami ellepi. Lassú tűzön, megfőzzük. A 2 dl. tejszínt a tejjel és a liszttel simára kavarjuk, a leveshez öntjük, fahéjjal fűszerezzük, óvatosan kavargatjuk, míg felfő, levesszük, kihűtjük, majd hűtőben alaposan behűtjük. Tálaláskor kevés citromlével ízesítjük, 1-1 gömb fagylaltot és keményre vert tejszínhabot adunk hozzá. A meggydzsemet annyi vízzel forraljuk fel, hogy szószszerű legyen, meglocsoljuk vele a levest, ha van, citromfűvel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése