Hozzávalók (4 személyre): 40 dkg meggy, 10-15 dkg cukor (a
meggy érettségétől függően), 4 dl tej, 2+1 dl tejszín, 4 gömb ízlés szerinti
fagylalt, 1 csapott evőkanál liszt, fahéj, csipet só, citromlé; a díszítéshez:
1-2 kanál meggydzsem, citromfű.
Elkészítése: A meggyet válogatva, mosva, csipet sóval és a
cukorral annyi vízben tesszük fel főni, ami ellepi. Lassú tűzön, megfőzzük. A 2
dl. tejszínt a tejjel és a liszttel simára kavarjuk, a leveshez öntjük,
fahéjjal fűszerezzük, óvatosan kavargatjuk, míg felfő, levesszük, kihűtjük,
majd hűtőben alaposan behűtjük. Tálaláskor kevés citromlével ízesítjük, 1-1
gömb fagylaltot és keményre vert tejszínhabot adunk hozzá. A meggydzsemet annyi
vízzel forraljuk fel, hogy szószszerű legyen, meglocsoljuk vele a levest, ha
van, citromfűvel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése