Hozzávalók (4 személyre – hús mellé): 60 dkg ribizli, 20-25
dkg cukor, 3 dl víz, citromlé, 2 kanál kukoricakeményítő, csipet só.
Elkészítése: A ribizlit megtisztítva, jól megmosva az enyhén
sós vízben főni tesszük, hozzáadjuk a cukor felét. Amikor a szemek puhára
főttek, egy szűrőn átpasszírozzuk, a húst alaposan megnyomkodva. A tiszta lét a
megmaradt cukorral addig főzzük, míg kissé sűrűsödni kezd. Ekkor keveset
kiveszünk belőle, hozzáadunk 1 kanál hidegvizet, a kukoricaliszttel elkavarjuk
(ha csomós, átszűrve) hozzáadjuk a szószhoz, kavargatjuk, míg szósz sűrűségű
lesz. Levéve frissen kínáljuk. A képen vékonyra szeletelt, húsfűszerrel
bedörzsölt, grillezett hússal kínáltam.
Megjegyzés: Süteményekhez, sültekhez, vagdaltakhoz, fagylaltokhoz
használható, különleges szósz. Húsokhoz kissé sűrűbbre főzzük, míg ha öntetként
használjuk, kevésbé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése