Univerzális ribizliszósz




Hozzávalók (4 személyre – hús mellé): 60 dkg ribizli, 20-25 dkg cukor, 3 dl víz, citromlé, 2 kanál kukoricakeményítő, csipet só.
Elkészítése: A ribizlit megtisztítva, jól megmosva az enyhén sós vízben főni tesszük, hozzáadjuk a cukor felét. Amikor a szemek puhára főttek, egy szűrőn átpasszírozzuk, a húst alaposan megnyomkodva. A tiszta lét a megmaradt cukorral addig főzzük, míg kissé sűrűsödni kezd. Ekkor keveset kiveszünk belőle, hozzáadunk 1 kanál hidegvizet, a kukoricaliszttel elkavarjuk (ha csomós, átszűrve) hozzáadjuk a szószhoz, kavargatjuk, míg szósz sűrűségű lesz. Levéve frissen kínáljuk. A képen vékonyra szeletelt, húsfűszerrel bedörzsölt, grillezett hússal kínáltam.
Megjegyzés: Süteményekhez, sültekhez, vagdaltakhoz, fagylaltokhoz használható, különleges szósz. Húsokhoz kissé sűrűbbre főzzük, míg ha öntetként használjuk, kevésbé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése