Egyszerű meggyes sütemény




Hozzávalók 1 közepes tepsihez: 50 dkg meggy, 30 dkg liszt, 15-20 dkg cukor, 4 tojás, 3 dl tej, 1,5 dl olaj, 1 tasak sütőpor, szeletelt mandula; a szóráshoz: porcukor.
Elkészítése: A tojásokat a cukorral habosra verjük. Mikor a cukor elolvadt, mixerrel dolgozva, lassanként hozzádolgozzuk az olajat, majd váltakozva a sütőporral elkavart lisztet és tejet. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, kirakjuk a meggyel, bőven megszórjuk szeletelt mandulával. Előmelegített sütőbe tolva készre sütjük.
Megjegyzés: Ha idő előtt elkezd barnulni a teteje, sütőpapírral fedjük le, míg elkészül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése