Zöldhagymás tonhalkrém




Hozzávalók (4 személyre): 4 tojás, 2 doboz olajos tonhalkonzerv (lehet aprított is), 2-3 kanál majonéz, 1 teáskanál mustár (vagy ízlés szerint), 2-3 szál (nagyságtól függően) zsenge zöldhagymaszár, citromlé; ínyenceknek: csípős paprika.
Elkészítése: A tojásokat keményre főzzük. A halakat nagyjából lecsepegtetjük, aprítógépbe tesszük, hozzáadjuk a megtisztított, felvágott tojásokat, a zöldhagyma szárát, illetve ha felhasználjuk, a felvágott csípős paprikát. Krémesre dolgozzuk, fakanállal hozzákavarunk ízlés szerint mustárt és majonézt, illetve kevés citromlével ízesítjük. Sózni nemigen kell a halkonzerv miatt. További főtt tojással, aprított zöldhagymaszárral megszórva, friss, vagy pirítós kenyérrel kínáljuk.
Megjegyzés: Nagyon finom, vendégváró falatoknak is tökéletesen megfelel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése