Hozzávalók (4 személyre): 4 tojás, 2 doboz olajos
tonhalkonzerv (lehet aprított is), 2-3 kanál majonéz, 1 teáskanál mustár (vagy
ízlés szerint), 2-3 szál (nagyságtól függően) zsenge zöldhagymaszár, citromlé;
ínyenceknek: csípős paprika.
Elkészítése: A tojásokat keményre főzzük. A halakat
nagyjából lecsepegtetjük, aprítógépbe tesszük, hozzáadjuk a megtisztított,
felvágott tojásokat, a zöldhagyma szárát, illetve ha felhasználjuk, a felvágott
csípős paprikát. Krémesre dolgozzuk, fakanállal hozzákavarunk ízlés szerint
mustárt és majonézt, illetve kevés citromlével ízesítjük. Sózni nemigen kell a
halkonzerv miatt. További főtt tojással, aprított zöldhagymaszárral megszórva,
friss, vagy pirítós kenyérrel kínáljuk.
Megjegyzés: Nagyon finom, vendégváró falatoknak is
tökéletesen megfelel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése