Sonkás zöldhagymaleves




Hozzávalók (4 személyre): 20 dkg füstölt sonka, 5 dkg rizs, 4 tojás, 2 csapott evőkanál liszt, 1 dl tejföl, 1 köteg újhagyma, só, zsiradék, zöldkapor (lehet szárított, mélyhűtött is).
Elkészítése: A sonkát nagyon apró kockákra vágjuk, a felhevített zsiradékon megpirítjuk. Hozzászórjuk a karikára vágott zöldhagymát, együtt kissé elsütjük, felengedjük 5 dl liter vízzel. Sózzuk, fedő alatt félpuhára főzzük a sonkát. Beleadjuk a jól megmosott rizst, a zöldkaprot, együtt készre főzzük. A tejfölt a liszttel csomómentesre kavarjuk, kevés leveslével elkavarjuk, az ételhez öntjük, felforraljuk, annyi vizet öntünk hozzá, amilyen sűrűre szeretnénk, felfőzzük. 10 percnyi pihenés után, személyenként 1 kemény tojással, esetleg pirítóssal kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése