Hozzávalók (4 személyre): 20 dkg füstölt sonka, 5 dkg rizs,
4 tojás, 2 csapott evőkanál liszt, 1 dl tejföl, 1 köteg újhagyma, só, zsiradék,
zöldkapor (lehet szárított, mélyhűtött is).
Elkészítése: A sonkát nagyon apró kockákra vágjuk, a
felhevített zsiradékon megpirítjuk. Hozzászórjuk a karikára vágott zöldhagymát,
együtt kissé elsütjük, felengedjük 5 dl liter vízzel. Sózzuk, fedő alatt
félpuhára főzzük a sonkát. Beleadjuk a jól megmosott rizst, a zöldkaprot, együtt
készre főzzük. A tejfölt a liszttel csomómentesre kavarjuk, kevés leveslével
elkavarjuk, az ételhez öntjük, felforraljuk, annyi vizet öntünk hozzá, amilyen
sűrűre szeretnénk, felfőzzük. 10 percnyi pihenés után, személyenként 1 kemény
tojással, esetleg pirítóssal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése