Sonkás, gombás tészta




Hozzávalók (4 személyre): 40 dkg tetszés szerinti tészta, 40 dkg gomba, 15-20 dkg sonka (ha házi, akkor kevesebb, ha bolti, akkor több is lehet), 10 dkg füstölt szalonna, 4 dl tejföl, 2 tojás, 1 vöröshagyma, só, bors, bazsalikom.
Elkészítése: A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük. Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk, kisütjük, a pörcöt kiszedjük. A zsiradékban a vöröshagymát megdinszteljük, hozzászórjuk a szeletekre vágott gombát, készre pároljuk, elkavarjuk a tésztával. A sonkát kis kockákra vágjuk, az aprított (vagy szárított) bazsalikommal együtt szintén hozzákavarjuk a tésztához. Csak akkor sózzuk, ha szükséges, mivel a szalonna és a sonka is sós.  Az egészet tűzálló tálba öntjük. A tejfölt simára verjük a tojással, ráöntjük a tésztára. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Tálaláskor megszórjuk a ropogós szalonnapörccel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése