Hozzávalók (4 személyre): 40 dkg tetszés szerinti tészta, 40
dkg gomba, 15-20 dkg sonka (ha házi, akkor kevesebb, ha bolti, akkor több is
lehet), 10 dkg füstölt szalonna, 4 dl tejföl, 2 tojás, 1 vöröshagyma, só, bors,
bazsalikom.
Elkészítése: A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük,
leszűrjük. Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk, kisütjük, a pörcöt
kiszedjük. A zsiradékban a vöröshagymát megdinszteljük, hozzászórjuk a
szeletekre vágott gombát, készre pároljuk, elkavarjuk a tésztával. A sonkát kis
kockákra vágjuk, az aprított (vagy szárított) bazsalikommal együtt szintén
hozzákavarjuk a tésztához. Csak akkor sózzuk, ha szükséges, mivel a szalonna és
a sonka is sós. Az egészet tűzálló tálba
öntjük. A tejfölt simára verjük a tojással, ráöntjük a tésztára. Előmelegített
sütőben szép pirosra sütjük. Tálaláskor megszórjuk a ropogós szalonnapörccel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése