Hozzávalók (4 személyre): kb. 40 dkg (370 ml-es üveg)
almakompót, 2 tasak vaníliás cukor, 1,5 dl tejszínhab, 1 tasak (11 gr.)
zselatin, cukor és citromlé ízlés szerint, fahéj, szeletelt mandula.
Elkészítése: Az almát egy edénybe szedjük, a levét
felengedjük annyi vízzel, hogy 2 dl legyen. Az almához öntjük, együtt felforraljuk,
közben villával amennyire lehet, összetörjük, ízlés szerint cukorral és a
vaníliás cukorral ízesítjük. Hozzászórjuk a zselatint, felforraljuk, párszor
elkavarjuk, levesszük. Langyosra hűtjük, citromlével kissé utána ízesítünk. A
tejszínhabot keményre verjük. Az almapüré felét kelyhek aljába kanalazzuk,
megszórjuk fahéjjal. A maradék almához kavarjuk a tejszínhab felét, elosztjuk a
kelyhekben. A maradék tejszínhabbal díszítjük, fahéjjal és szeletelt mandulával
megszórva kínáljuk.
Megjegyzés: Langyosan is finom, de 1-2 órára behűtve kiváló
édesség.
Tipp: Még különlegesebb, ha tálaláskor 1 gombóc
vaníliafagyit teszünk a tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése