Zöldfűszeres csirkemell tavaszi salátával




Hozzávalók: 80-100 dkg csirkemell, 5 dkg sós túró, 4 tojás, 1 közepes kígyóuborka, 1-2 paradicsom, 1 köteg retek, 1 fej saláta, 1 gerezd fokhagyma, 1 kanál majoránna, 2 kiskanál pirospaprika, 1-1 kiskanál oregánó és kakukkfű, fél kiskanál rozmaring, olaj, csípős csirke és salátafűszer.
Elkészítése: A csirkemellet kettévágjuk, megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük. A zöldfűszereket 1 dl. olajjal és a piros paprikával elkavarjuk, rákenjük az előzőleg sóval bedörzsölt húsra, amit már külön-külön alufóliára fektettünk. Megfordítjuk, ezt a felét is bekenjük, majd a maradék olajat  elosztjuk rajta. Jó szorosan becsomagoljuk úgy, hogy szép formát adjunk neki. Egy éjszakára hűtőben érleljük, másnap sütőben 50 perc alatt készre sütjük. Az alufóliából csak akkor tekergetjük ki, ha kissé már kihűlt, szeletelni is csak így tudjuk szépen.
A salátához a zöldségeket apró kockákra vágjuk, salátafűszerrel megszórjuk, olajjal meglocsoljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a kis kockákra vágott túrót, elkavarjuk, érni hagyjuk. A tojásokat keményre főzzük, és a tálcára rendezett hússal, salátával együtt kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése