Hozzávalók: 80-100 dkg csirkemell, 5 dkg sós túró, 4 tojás,
1 közepes kígyóuborka, 1-2 paradicsom, 1 köteg retek, 1 fej saláta, 1 gerezd
fokhagyma, 1 kanál majoránna, 2 kiskanál pirospaprika, 1-1 kiskanál oregánó és
kakukkfű, fél kiskanál rozmaring, olaj, csípős csirke és salátafűszer.
Elkészítése: A csirkemellet kettévágjuk, megtisztítjuk,
megmossuk, lecsepegtetjük. A zöldfűszereket 1 dl. olajjal és a piros paprikával
elkavarjuk, rákenjük az előzőleg sóval bedörzsölt húsra, amit már külön-külön
alufóliára fektettünk. Megfordítjuk, ezt a felét is bekenjük, majd a maradék
olajat elosztjuk rajta. Jó szorosan
becsomagoljuk úgy, hogy szép formát adjunk neki. Egy éjszakára hűtőben
érleljük, másnap sütőben 50 perc alatt készre sütjük. Az alufóliából csak akkor
tekergetjük ki, ha kissé már kihűlt, szeletelni is csak így tudjuk szépen.
A salátához a zöldségeket apró kockákra vágjuk,
salátafűszerrel megszórjuk, olajjal meglocsoljuk. Hozzáadjuk a zúzott
fokhagymát és a kis kockákra vágott túrót, elkavarjuk, érni hagyjuk. A
tojásokat keményre főzzük, és a tálcára rendezett hússal, salátával együtt
kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése