Túrókrémes padlizsánrolád










Ha padlizsán, akkor kavart krém, vagy töltött „vinetta”, ahogy Erdély szerte hívjuk. Csak ritkán gondoljuk tovább ezt a finomságot, pedig igen ízletes alapanyag. Rakott zöldséges ételekhez, rántva, sütve-főzve is felhasználhatjuk a konyhánkban. Az alábbiakban egy gyorsan és könnyen elkészülő hideg ételt ajánlunk, mely az olyan forró nyári estéken is jólesik, amikor semmilyen melegre nem vágyunk, de megállja a helyét étvágyhozóként is, ha vendéget várunk.
Hozzávalók 12 darabhoz: 20 dkg friss tehéntúró, 2 közepes padlizsán, friss bazsalikom és petrezselyemzöld, só, 1-2 csipet oregánó; a tálaláshoz: 2 édes paradicsom, kenyérszeletek, olívaolaj, fokhagyma, pici só.




 








1: A túrót áttörjük, a friss, apróra vágott zöldfűszerekkel, sóval, fekete borssal és oregánóval ízesítjük, érleljük, míg a szeletek elkészülnek. 

 
2: A padlizsánt megmossuk, a két oldalát levágjuk, hogy egyenként 6-6 egyenletes szeletet vághassunk belőle. A levágott részeket se dobjuk ki, zöldségleveshez felhasználhatjuk.

 
3: A szeleteket sóval kissé megszórjuk, 15 percig pihentetjük, majd papírtörlőre szedjük, hogy a nedvességet felfogja.

 
4: Serpenyőbe pici olajat öntünk, mindkét oldalukról megsütjük rajta a padlizsánszeleteket. Esetleg grillezhetjük. Papírtörlőre szedjük.


 
5: A kenyérszeleteket kenyérpirítóban, vagy csöpp olívaolajon, serpenyőben aranyszínűre sütjük. Fokhagymával kissé bekenjük.  A paradicsomot megmossuk, apró kockákra vágjuk, csipet sóval fűszerezzük, olívaolajjal kissé meglocsoljuk, hűtőben tároljuk használatig.

 
6: A szeleteket megkenjük a túrós töltelékkel, feltekerjük, fogvájóval rögzítjük. Fedeles edénybe rakva 1-2 órára hűtőbe tesszük érni. A bedörzsölt kenyérszeleteket megrakjuk a paradicsommal, majd ráhelyezünk 1-1 padlizsántekercset, azonnal tálaljuk. – ehhez a képhez légy szíves valamelyik tekercset közelről megmutatni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése