Nyári csorba




Hozzávalók (4 személyre): 3-4 savanyú uborka, 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 vöröshagyma, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, petrezselyemzöld, só, bors, zsiradék; a petrezselymes burgonyagombóchoz: 3 közepes burgonya, 2 kanál liszt, 1 tojás, só, vágott petrezselyem.
Elkészítése: A krumplit enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, azonnal csomómentesre törjük, kihűtjük. A vöröshagymát kevés zsiradékon megfuttatjuk, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sárgarépát, megdinszteltjük, felengedjük annyi vízzel, amennyiben a hozzáadott, szintén csíkokra vágott petrezselyemgyökérrel együtt puhulásig főzhetjük. A krumplit a tojással és a liszttel kidolgozzuk, beleadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, kis gombócokat formázunk belőle. Az apró kockára vágott uborkával együtt a levesbe rakjuk, felfőzzük, a tüzet mérsékelve alatta készre főzzük. A tejfölt a liszttel csomómentesre kavarjuk, a leves levével hőkiegyenlítjük, behabarjuk. Tálaláskor az uborka levével savanyítjuk, jól illik hozzá a csípős paprika.
Megjegyzés: még finomabb, ha húsleveslével készítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése