Erdélyi zöldfűszeres leves




Hozzávalók (4 személyre): 1,5 l. húsleveslé, 3 dl tejföl, 1 kisebb kötés petrezselyemzöld, 3-4 tárkonyág, 1-2 lestyánág, 2 kanál liszt, só; a tálaláshoz: tejföl, pirított kenyérkockák, reszelt sajt.
Elkésztése: A friss zöldfűszereket apróra vágjuk, közben a levest feltesszük főni. Hozzászórjuk a fűszereket, lassú tűzön 10 percig főzzük, ha szükséges (a húsleves leve eleve sós) sózzuk. A tejfölt a liszttel simára kavarjuk, a levesből adunk hozzá, csomómentesre kavarjuk, majd behabarjuk vele az ételt. Nem szükséges, de ha úgy szeretjük jobban botmixerrel szépen kidolgozhatuk. Tálaláskor friss fűszerrel megszórva, a tejföllel, pirított kenyérkockákkal és reszelt sajttal kínáljuk.
Megjegyzés: roppant egyszerű, ám annál ízletesebb leves. A fűszereket kedvünk szerint variálhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése