Hozzávalók (4 személyre): 1,5 l. húsleveslé, 3 dl tejföl, 1
kisebb kötés petrezselyemzöld, 3-4 tárkonyág, 1-2 lestyánág, 2 kanál liszt, só;
a tálaláshoz: tejföl, pirított kenyérkockák, reszelt sajt.
Elkésztése: A friss zöldfűszereket apróra vágjuk, közben a
levest feltesszük főni. Hozzászórjuk a fűszereket, lassú tűzön 10 percig
főzzük, ha szükséges (a húsleves leve eleve sós) sózzuk. A tejfölt a liszttel
simára kavarjuk, a levesből adunk hozzá, csomómentesre kavarjuk, majd
behabarjuk vele az ételt. Nem szükséges, de ha úgy szeretjük jobban botmixerrel
szépen kidolgozhatuk. Tálaláskor friss fűszerrel megszórva, a tejföllel,
pirított kenyérkockákkal és reszelt sajttal kínáljuk.
Megjegyzés: roppant egyszerű, ám annál ízletesebb leves. A
fűszereket kedvünk szerint variálhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése