Hozzávalók: 2 púpos bögre liszt, 1 bögre cukor, 1 csésze
friss áfonya, 0,5 bögre vaj, 0,5 bögre olaj, 2 tojás, fél mokkáskanál szódabikarbóna,
fél teáskanál sütőpor; a forgatáshoz: ¼
bögre aprószemű kristálycukor, 1 csapott evőkanál fahéj.
Elkészítése: A cukrot a vajjal és a tojásokkal habosra
kavarjuk. Lassanként hozzácsorgatjuk az olajat, majd a szódabikarbónával és a
sütőporral elkavart lisztet is hozzákavarjuk. Szép egyneműre dolgozzuk, majd
óvatosan beleforgatjuk az áfonyát. Két kanál segítségével kisebb adagokat
szakítunk belőle, amit a cukor és fahéj keverékébe forgatunk (a kanalak
segítségével, de akár kézzel is), majd egymáshoz nem túl közel, mert nőni
fognak - papírral bélelt tepsire helyezzük, előmelegített sütőben készre
sütjük. Kihűlés után fahéjas porcukorral megszórva kínáljuk.
Megjegyzés: Szintén jól elálló sütemény, így kiváló lehet
túrákhoz, uzsonnára. Készíthetjük csokoládéval, mazsolával, dióval.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése