Áfonyás süti




Hozzávalók: 2 púpos bögre liszt, 1 bögre cukor, 1 csésze friss áfonya, 0,5 bögre vaj, 0,5 bögre olaj, 2 tojás, fél mokkáskanál szódabikarbóna, fél teáskanál sütőpor;  a forgatáshoz: ¼ bögre aprószemű kristálycukor, 1 csapott evőkanál fahéj.
Elkészítése: A cukrot a vajjal és a tojásokkal habosra kavarjuk. Lassanként hozzácsorgatjuk az olajat, majd a szódabikarbónával és a sütőporral elkavart lisztet is hozzákavarjuk. Szép egyneműre dolgozzuk, majd óvatosan beleforgatjuk az áfonyát. Két kanál segítségével kisebb adagokat szakítunk belőle, amit a cukor és fahéj keverékébe forgatunk (a kanalak segítségével, de akár kézzel is), majd egymáshoz nem túl közel, mert nőni fognak - papírral bélelt tepsire helyezzük, előmelegített sütőben készre sütjük. Kihűlés után fahéjas porcukorral megszórva kínáljuk.
Megjegyzés: Szintén jól elálló sütemény, így kiváló lehet túrákhoz, uzsonnára. Készíthetjük csokoládéval, mazsolával, dióval.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése