Alap bögrés sütemény




Hozzávalók 1 közepes tepsihez: 2 bögre liszt, 1 bögre cukor, ¾ bögre joghurt, 0,5 bögre olaj, 3 tojás, 1 tasak vaníliás cukor, 1 tasak sütőpor, 4 tetős kanál csokoládépehely; a mázhoz: 20 dkg csokoládé, 1 dl tejszín.
Elkészítése: Az egész tojásokat a cukrokkal fehéredésig verjük, amikor szép krémes a robotgép legkisebb fokozatán hozzákavarjuk a  joghurtot, majd az olajat, illetve kanalanként a sütőporral elkavart lisztet, végül fakanállal beleforgatjuk a csokoládépelyhet. Szép simára dolgozzuk, előkészített tepsiben készre sütjük. Amikor a sütemény langyosra hűlt, rákenjük a mázat. Ehhez a csokoládét apróra törjük, lassú tűzön a tejszínnel elkavargatjuk, de vigyázzunk, le ne égjen. Addig kavarjuk, míg szép, selymes keveréket kapunk. Ezt azonnal ráöntjük a süteményre, egyenletesen elsimítjuk, majd szikkadni hagyjuk. Szükséges pár óra, míg egészen megszikkad, de nagyon finom mázat kapunk.
Megjegyzés: Akár fogyasztás előtt egy nappal is elkészíthető, hűvös helyen pár napig nagyszerűen eláll.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése