Hozzávalók 1 közepes tepsihez: 2 bögre liszt, 1 bögre cukor,
¾ bögre joghurt, 0,5 bögre olaj, 3 tojás, 1 tasak vaníliás cukor, 1 tasak
sütőpor, 4 tetős kanál csokoládépehely; a mázhoz: 20 dkg csokoládé, 1 dl
tejszín.
Elkészítése: Az egész tojásokat a cukrokkal fehéredésig
verjük, amikor szép krémes a robotgép legkisebb fokozatán hozzákavarjuk a joghurtot, majd az olajat, illetve
kanalanként a sütőporral elkavart lisztet, végül fakanállal beleforgatjuk a
csokoládépelyhet. Szép simára dolgozzuk, előkészített tepsiben készre sütjük.
Amikor a sütemény langyosra hűlt, rákenjük a mázat. Ehhez a csokoládét apróra
törjük, lassú tűzön a tejszínnel elkavargatjuk, de vigyázzunk, le ne égjen.
Addig kavarjuk, míg szép, selymes keveréket kapunk. Ezt azonnal ráöntjük a
süteményre, egyenletesen elsimítjuk, majd szikkadni hagyjuk. Szükséges pár óra,
míg egészen megszikkad, de nagyon finom mázat kapunk.
Megjegyzés: Akár fogyasztás előtt egy nappal is
elkészíthető, hűvös helyen pár napig nagyszerűen eláll.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése