Hozzávalók: 2 bögre liszt, ¾ bögre zsírosabb tejföl, 3
nagykanál cukor, 2 tojás, 2 tasak vaníliás cukor, 1 mokkáskanál sütőpor, olaj a
sütéshez; porcukor, lekvár a tálaláshoz.
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, míg nokedli sűrűségű
tésztát kapunk. Bő olajat forrósítunk, két evőkanalat belemártunk, míg
felmelegszik. Az egyikkel szakítunk egy fél kanálnyit a tésztából, ezt a másik
kanál segítségével beleszakítjuk az olajba. Amint a fánkok alja aranyszínűre
sült, fordítsuk meg, majd ha szükséges, újra forgassuk át őket. A kisült
fánkokat szedjük papírtörlőre, csepegtessük le, majd forgassuk porcukorba.
Savanykás lekvárral, langyosan az igazi.
Megjegyzés: Első kísérletek során „keze-lába” nő a
fánknak, mivel még gyakorolni kell az
olajba szaggatást (a nem egy lendületből szakított tészta mindenféle formát ölt
majd) de egykönnyen eltanuljuk majd a technikáját annak, hogy lehetőleg egy
darabban szakítsuk a zsiradékba, így egyre szebb formájú fánkokat sütünk majd.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése