Bögrés fánk




Hozzávalók: 2 bögre liszt, ¾ bögre zsírosabb tejföl, 3 nagykanál cukor, 2 tojás, 2 tasak vaníliás cukor, 1 mokkáskanál sütőpor, olaj a sütéshez; porcukor, lekvár a tálaláshoz.
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, míg nokedli sűrűségű tésztát kapunk. Bő olajat forrósítunk, két evőkanalat belemártunk, míg felmelegszik. Az egyikkel szakítunk egy fél kanálnyit a tésztából, ezt a másik kanál segítségével beleszakítjuk az olajba. Amint a fánkok alja aranyszínűre sült, fordítsuk meg, majd ha szükséges, újra forgassuk át őket. A kisült fánkokat szedjük papírtörlőre, csepegtessük le, majd forgassuk porcukorba. Savanykás lekvárral, langyosan az igazi.
Megjegyzés: Első kísérletek során „keze-lába” nő a fánknak,  mivel még gyakorolni kell az olajba szaggatást (a nem egy lendületből szakított tészta mindenféle formát ölt majd) de egykönnyen eltanuljuk majd a technikáját annak, hogy lehetőleg egy darabban szakítsuk a zsiradékba, így egyre szebb formájú fánkokat sütünk majd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése