Hozzávalók 4 személyre: 4 közepes paradicsom, 8 kanál
majonéz, 5 szál petrezselyemzöld, 2 nagy doboz szardella, 2 szál újhagyma, fél
fej jégsaláta, salátafűszer, bors, olívaolaj, citrom.
Elkészítése: A szardíniát, két kanálnyi halat kivéve
villával összetörjük, simára kavarjuk a majonézzel, citromlével, friss borssal
ízesítjük, hűtőben érleljük, míg a többivel elkészülünk. A salátát vékony
csíkokra vágjuk, a salátafűszerrel megszórjuk, kevés olívaolajjal meglocsoljuk,
összekavarjuk. A hagymákat zsenge szárukkal együtt vékony karikákra vágjuk, a
petrezselyemzöldet apróra metéljük, a salátához kavarjuk. A paradicsomokat
kettévágjuk, a közepüket karalábévájóval óvatosan kiemeljük, és a kis darabokra
szedett, 2 kanál szardíniával együtt a salátához adjuk. A kivájt paradicsomok gömbölyű felét
levágjuk, hogy megálljanak, a levágott rész is mehet a salátához. A
paradicsomokat megtöltjük a szardíniás krémmel. Salátaágyra szedjük, mellé
további majonézt adunk. Minden adag mellé kínáljunk felszeletelt citromot, hogy
ki-ki ízlése szerint tovább ízesíthesse a szardellakrémet.
Megjegyzés: Nagyon ízletes, ha fokhagymával bedörzsölt
pirítóssal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése