Szardellakrémmel töltött paradicsom salátaágyon




Hozzávalók 4 személyre: 4 közepes paradicsom, 8 kanál majonéz, 5 szál petrezselyemzöld, 2 nagy doboz szardella, 2 szál újhagyma, fél fej jégsaláta, salátafűszer, bors, olívaolaj, citrom.
Elkészítése: A szardíniát, két kanálnyi halat kivéve villával összetörjük, simára kavarjuk a majonézzel, citromlével, friss borssal ízesítjük, hűtőben érleljük, míg a többivel elkészülünk. A salátát vékony csíkokra vágjuk, a salátafűszerrel megszórjuk, kevés olívaolajjal meglocsoljuk, összekavarjuk. A hagymákat zsenge szárukkal együtt vékony karikákra vágjuk, a petrezselyemzöldet apróra metéljük, a salátához kavarjuk. A paradicsomokat kettévágjuk, a közepüket karalábévájóval óvatosan kiemeljük, és a kis darabokra szedett, 2 kanál szardíniával együtt a salátához adjuk.  A kivájt paradicsomok gömbölyű felét levágjuk, hogy megálljanak, a levágott rész is mehet a salátához. A paradicsomokat megtöltjük a szardíniás krémmel. Salátaágyra szedjük, mellé további majonézt adunk. Minden adag mellé kínáljunk felszeletelt citromot, hogy ki-ki ízlése szerint tovább ízesíthesse a szardellakrémet.
Megjegyzés: Nagyon ízletes, ha fokhagymával bedörzsölt pirítóssal kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése