Sertésragu zöldkapros mártásban





Hozzávalók: 80 dkg combhús, 40 dkg tészta, 3 dl tejföl, 2 vöröshagyma, 2 kanál szárított vagy egy csomó friss zöldkapor, 1 kanál liszt, só, bors, zsiradék.
Elkészítése: A vöröshagymát apróra vágjuk, a zsiradékban megdinszteljük. Hozzáadjuk a csíkokra, de akár kockára vágott húst, fehéredésig kavarjuk. Sózzuk, borsozzuk, azonnal lefedjük, és a legkisebb tűzön, lassan pároljuk. Vizet csak akkor adjunk hozzá, ha szükséges, úgy a finom, ha saját levében párolódik. Amikor megpuhult, a húst kiszedjük, a visszamaradó szaftban elkavargatjuk a lisztet és a zöldkaprot, majd hozzáöntjük a tejfölt is. Felforraljuk, kavargatva főzzük pár másodpercig. Ha esetleg túl sűrű, kevés vízzel állítsuk be a megfelelő állagot. A mártást botmixerrel dolgozzuk simára, tegyük vissza a tűzre, majd a húst beletéve forraljuk össze. A sós vízben kifőzött tésztával, forrón kínáljuk.
Megjegyzés: A mártással ízlésünknek megfelelően variálhatunk. Készíthetjük 2 dl tejföl+1 dl tejszín keverékével, esetleg tejjel is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése