Hozzávalók: 80 dkg combhús, 40 dkg tészta, 3 dl tejföl, 2
vöröshagyma, 2 kanál szárított vagy egy csomó friss zöldkapor, 1 kanál liszt,
só, bors, zsiradék.
Elkészítése: A vöröshagymát apróra vágjuk, a zsiradékban
megdinszteljük. Hozzáadjuk a csíkokra, de akár kockára vágott húst, fehéredésig
kavarjuk. Sózzuk, borsozzuk, azonnal lefedjük, és a legkisebb tűzön, lassan
pároljuk. Vizet csak akkor adjunk hozzá, ha szükséges, úgy a finom, ha saját
levében párolódik. Amikor megpuhult, a húst kiszedjük, a visszamaradó szaftban
elkavargatjuk a lisztet és a zöldkaprot, majd hozzáöntjük a tejfölt is.
Felforraljuk, kavargatva főzzük pár másodpercig. Ha esetleg túl sűrű, kevés
vízzel állítsuk be a megfelelő állagot. A mártást botmixerrel dolgozzuk simára,
tegyük vissza a tűzre, majd a húst beletéve forraljuk össze. A sós vízben
kifőzött tésztával, forrón kínáljuk.
Megjegyzés: A mártással ízlésünknek megfelelően
variálhatunk. Készíthetjük 2 dl tejföl+1 dl tejszín keverékével, esetleg tejjel
is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése