Sárgarépa krémleves




Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg sárgarépa, 5 dkg sajtkrém, 1 vöröshagyma, só, bazsalikom, csipet chili, citromlé, méz.
Elkészítése: A vöröshagymát apróra vágjuk, majd kevés zsiradékon megpirítjuk. Felengedjük 5 dl vízzel, belerakjuk a kisebb hasábokra vágott sárgarépát, csipet sót szórunk rá, hozzáadjuk a bazsalikomot, majd fedő alatt készre pároljuk. Amikor elkészült, a krémsajttal együtt botmixerrel pépesítjük, csipet chilit, ízlés szerint mézet és citromlevet adunk hozzá, majd forrón kínáljuk.
Megjegyzés: citromlé helyett narancslével is elkészíthetjük. Sajtkrém helyett tejszínt vagy joghurtot is adhatunk hozzá, de a chilit is kihagyhatjuk, vagy kiválthatjuk csipet őrölt köménnyel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése