Hozzávalók: 30 dkg porcukor, 15 dkg liszt, 5 dkg dió, 5 dkg
fehér csokoládé, 4 tojás fehérje, 3 kanál kakaó, fél mokkáskanálnyi sütőpor.
Elkészítése:
A tojások fehérjét
keményre verjük, majd kanalanként beleverjük az átszitált porcukrot is. Nagyon
kemény habot kell kapnunk. A mixert félretéve fakanállal belekavarjuk az
ugyancsak átszitált kakaóport, majd beleforgatjuk a kis darabokra vágott diót
és a fehér csokoládét, illetve a sütőport is. Tíz percig pihenni hagyjuk,
közben bekapcsoljuk a sütőt, amit csak közepes hőfokúra melegítünk. A
csokoládés masszából két kiskanál segítségével halmokat rakunk egy sütőpapírral
kibélelt tepsibe, majd a sütőbe tolva körülbelül 10-15 perc alatt kisütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése