Csokoládés keksz




Hozzávalók: 30 dkg porcukor, 15 dkg liszt, 5 dkg dió, 5 dkg fehér csokoládé, 4 tojás fehérje, 3 kanál kakaó, fél mokkáskanálnyi sütőpor.
Elkészítése:
A tojások fehérjét keményre verjük, majd kanalanként beleverjük az átszitált porcukrot is. Nagyon kemény habot kell kapnunk. A mixert félretéve fakanállal belekavarjuk az ugyancsak átszitált kakaóport, majd beleforgatjuk a kis darabokra vágott diót és a fehér csokoládét, illetve a sütőport is. Tíz percig pihenni hagyjuk, közben bekapcsoljuk a sütőt, amit csak közepes hőfokúra melegítünk. A csokoládés masszából két kiskanál segítségével halmokat rakunk egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd a sütőbe tolva körülbelül 10-15 perc alatt kisütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése