Hozzávalók 4 személyre: 2 egész, kisebb csirkemell, 15 dkg
dió, 2-3 dl tej, csípős csirkefűszer, cukor, fahéj, körethez rizs.
Elkészítése: A csirkemelleket megmossuk, majd kettévágjuk,
hogy 4 különálló darabunk legyen. Mindegyiket bekenjük olajjal, majd alaposan
megszórjuk a csípős fűszerrel. Letakarva 2-3 órára hűtőbe tesszük. Használatkor
grillen vagy sütőzacskóba téve készre sütjük. Ha ez utóbbiban, akkor a sütés
utolsó 10 percében a zacskót vágjuk le róla, hogy a teteje szépen megpiruljon.
Amíg a hús sül, a diót apróra zúzzuk, majd felöntjük 2 dl
tejjel. Lassú tűzön főni tesszük, és állandó kavarás mellett addig főzzük, m íg a dió megfő. Ha szükséges, még
adunk hozzá további tejet. Amikor megfőtt, cukorral és fahéjjal ízesítjük, még
egyszer összeforraljuk, majd a tűzről levesszük. Közben nekünk tetsző módon
rizst főzünk, ezt a szépen felszeletelt csirkemell és a mártás mellé kínálunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése