Gombás májjal töltött cukkini




Hozzávalók 4 személyre: 10 dkg csirkemáj, 10 dkg gomba, 1 kis fej vöröshagyma, 1 cukkini, 1-2 paradicsom, só, bors, szerecsendió, kevés olaj, 1 cikk fokhagyma, bazsalikom.
Elkészítése: A májat megmossuk, a hártyákat eltávolítjuk, majd elkaparjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és zsiradékban megdinszteljük. Közben a jól megmosott gombát felszeleteljük, a hagymára dobjuk, majd körülbelül 5 percig együtt sütjük. Ekkor hozzáadjuk a májat, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval megszórjuk, és addig sütjük, míg a máj és a gomba teljesen megpuhult. A zsiradékból kiszedve, pár szelet gombát félreteszünk a díszítéshez, a többit leturmixoljuk, hagyjuk kihűlni.
Amíg hűl, a cukkini végéből levágunk 4 szeletet, újabb 4-et hosszúkás szeletre vágjuk. Serpenyőben, pici olaj hozzáadásával mindegyiket puhára sütjük. Megpirítunk egy szelet kenyeret, négy, a cukkini méretének megfelelő alapot vágunk belőle. Körülbelül 2 kanálnyi olajt hevülni teszünk, a zúzott fokhagymát beledobjuk, párszor megkavarjuk, hozzáadjuk az apróra vágott friss, vagy szárított bazsalikomot, majd elkeverve a tűzről azonnal levesszük. Az olajjal nagyon vékonyan megkenjük a pirítóst, ráhelyezünk egy szelet cukkinit. Erre apró kockára vágott paradicsomot teszünk, majd ezt is meglocsoljuk az olajjal.  A hosszú szelet cukkíniket a leturmixolt májas gombával megtöltjük és feltekerjük, a paradicsomágyra helyezzük.  Tetejére pár szelet gombát illesztünk, az egészre pár csepp olajt öntünk, és bazsalikommal megszórva tálaljuk.
Megjegyzés: hidegen, melegen egyaránt finom étvágyhozó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése