Hozzávalók 4 személyre: 10 dkg csirkemáj, 10 dkg gomba, 1
kis fej vöröshagyma, 1 cukkini, 1-2 paradicsom, só, bors, szerecsendió, kevés
olaj, 1 cikk fokhagyma, bazsalikom.
Elkészítése: A májat megmossuk, a hártyákat eltávolítjuk,
majd elkaparjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és zsiradékban
megdinszteljük. Közben a jól megmosott gombát felszeleteljük, a hagymára
dobjuk, majd körülbelül 5 percig együtt sütjük. Ekkor hozzáadjuk a májat,
sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval megszórjuk, és addig sütjük, míg a máj és a
gomba teljesen megpuhult. A zsiradékból kiszedve, pár szelet gombát
félreteszünk a díszítéshez, a többit leturmixoljuk, hagyjuk kihűlni.
Amíg hűl, a cukkini végéből levágunk 4 szeletet, újabb 4-et hosszúkás
szeletre vágjuk. Serpenyőben, pici olaj hozzáadásával mindegyiket puhára
sütjük. Megpirítunk egy szelet kenyeret, négy, a cukkini méretének megfelelő alapot
vágunk belőle. Körülbelül 2 kanálnyi olajt hevülni teszünk, a zúzott fokhagymát
beledobjuk, párszor megkavarjuk, hozzáadjuk az apróra vágott friss, vagy
szárított bazsalikomot, majd elkeverve a tűzről azonnal levesszük. Az olajjal
nagyon vékonyan megkenjük a pirítóst, ráhelyezünk egy szelet cukkinit. Erre
apró kockára vágott paradicsomot teszünk, majd ezt is meglocsoljuk az
olajjal. A hosszú szelet cukkíniket a
leturmixolt májas gombával megtöltjük és feltekerjük, a paradicsomágyra
helyezzük. Tetejére pár szelet gombát
illesztünk, az egészre pár csepp olajt öntünk, és bazsalikommal megszórva
tálaljuk.
Megjegyzés: hidegen, melegen egyaránt finom étvágyhozó.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése