Rozmaringos szárny mazsolás rizzsel




Hozzávalók: 1 kg csirkeszárny, 40 dkg rizs, 5 dkg mazsola, 2 kanál joghurt, 2 kanál méz, 2 kanál olaj, 1 teáskanálnyi száraz, vagy 2 kávéskanálnyi friss rozmaring, csípős csirkefűszer, ételízesítő, zsiradék.
Elkészítése: A joghurtot a mézzel, az olajjal, a rozmaringgal és a csípős csirkefűszerrel simára kavarjuk, a szárnyakra öntjük, és egy tálban, lefedve a hűtőben tároljuk 2-3 órát. Tepsibe borítjuk, 1 dl vizet öntünk alá, lefedjük, 50 percig sütjük. Ha megpuhult, a levét letöltjük, majd fedetlenül visszatoljuk, hogy megpiruljon. A rizst kevés zsiradékon megpirítjuk, ételízesítővel elkavarjuk, felengedjük vízzel, hozzáadjuk a mazsolát, fedő alatt puhára pároljuk. A szárnyakat saját levével meglocsolva, a rizzsel kínáljuk.
Megjegyzés: Aszalt szilvával is gazdagíthatjuk a rizst. Ebben az esetben a szilvákat kisebb kockára vágva adjuk a rizshez, de már csak a főzés utolsó 5 percében, vagy a legvégén. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése