Hozzávalók a tésztához: 20 dkg liszt, 10 dkg cukor, 12 dkg
szobahőmérsékletű, lágy + 2dkg vaj, 3 evőkanál tej, 1 nagykanál kakaó, 2 tojás,
1 sütőpor; a töltelékhez: 8 dl tejszín, 20 dkg étcsokoládé, 2 kanál méz, 1
tasak vaníliacukor; A tetejére 10 dkg csokoládé, 4 dkg vaj.
Elkészítése: A tojásokat egyben, a cukorral és a vaníliás
cukorral fehéredésig verjük. Hozzáadjuk a lágy vajat, habosra dolgozzuk, majd
beleadjuk a tejet és a sütőporral elkavart lisztet, illetve a kakaót. Simára
kavarjuk, sütőpapírral bélelt nagy tepsiben, közepes tűznél kb. 15 perc alatt
kisütjük.
5 dl tejszínhabot nagyon keményre verünk. 20 dkg csokoládét
összetörünk, a vajjal vízfürdőben vagy mikrohullámú sütőben felolvasztjuk.
Vigyázzunk, fel ne forraljuk, mert tönkremegy. Langyosra kavargatjuk, majd
lassanként hozzákavarjuk a tejszínhez . A maradék 3 dl tejszínt is keményre
verjük a vaníliás cukorral, hozzákavarjuk a mézet.
A kihűlt tésztát hosszában kettévágjuk. Az egyik lapot
megkenjük a csokoládés töltelékkel, rásimítjuk a mézes tejszínhabot. Rátesszük
a második lapot, kissé megnyomkodjuk. A csokoládét a vajjal felolvasztjuk, a
sütemény tetejére kenjük, hagyjuk megdermedni. Kockára vágva kínáljuk.
Megjegyzés: Mivel zselatin nélkül készül, tálalásig hűtőben
tartjuk, különben ellágyul, és nehezen szeletelhetővé válik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése