Hozzávalók: 1 egész pulykamell, 2-3 savanykás alma, 1 dl
olaj, pár szelet húsos szalonna, só, bors, vagy csirkefűszer, fél kiskanálnyi
őrölt kömény, majoránna.
Elkészítése: A pulykamellet kettévágjuk, alaposan megmossuk,
lecsepegtetjük, keresztben bevágjuk, de nem vágjuk át egészen. A csirkefűszert,
a köménymagot, a majoránnát és az olajat elkavarjuk, bekenjük vele a melleket,
kirakjuk a megmosott, félujjnyira vágott almaszeletekkel, majd alufóliába
csomagolva éjszakára hűtőben pácoljuk. Másnap, anélkül, hogy kibontanánk sütőbe
tolva 45 percig sütjük. 10 percig pihenni hagyjuk, a fóliából kicsomagoljuk,
majd visszatesszük pár percre a sütőbe, hogy kissé megpiruljon. Kivéve újabb 10
percig pihentetjük szeletelés előtt, majd tetszés szerinti körettel kínáljuk.
Megjegyzés: Nagyon jól illenek hozzá a gyümölcsös saláták,
mártások. Melegen is szeletelhető 10 perces pihenés után, de hidegen nagyon
csinos szeleteket vághatunk belőle, melyek vendégváró hidegtálakon is csábítóan
mutatnak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése