Köménymagos, almás csirkemell




Hozzávalók: 1 egész pulykamell, 2-3 savanykás alma, 1 dl olaj, pár szelet húsos szalonna, só, bors, vagy csirkefűszer, fél kiskanálnyi őrölt kömény, majoránna.
Elkészítése: A pulykamellet kettévágjuk, alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, keresztben bevágjuk, de nem vágjuk át egészen. A csirkefűszert, a köménymagot, a majoránnát és az olajat elkavarjuk, bekenjük vele a melleket, kirakjuk a megmosott, félujjnyira vágott almaszeletekkel, majd alufóliába csomagolva éjszakára hűtőben pácoljuk. Másnap, anélkül, hogy kibontanánk sütőbe tolva 45 percig sütjük. 10 percig pihenni hagyjuk, a fóliából kicsomagoljuk, majd visszatesszük pár percre a sütőbe, hogy kissé megpiruljon. Kivéve újabb 10 percig pihentetjük szeletelés előtt, majd tetszés szerinti körettel kínáljuk.
Megjegyzés: Nagyon jól illenek hozzá a gyümölcsös saláták, mártások. Melegen is szeletelhető 10 perces pihenés után, de hidegen nagyon csinos szeleteket vághatunk belőle, melyek vendégváró hidegtálakon is csábítóan mutatnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése