Hozzávalók: 8 csirke felsőcomb, 8 cikk fokhagyma, fél csokor
fokhagymazöld, 2 újhagyma fehér része, só, bors, csipet bazsalikom; a körethez:
80 dkg burgonya, 2 paradicsom, 5 dkg vaj, vagy olaj, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A combokat megmossuk, kicsontozzuk. Az újhagymát
vékony karikákra vágjuk, kevés zsiradékon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a
nagyon apróra vágott fokhagymazöldet. Addig pirítjuk, míg összeesik, megszórjuk
bazsalikommal, kevés sóval, borssal, azonnal levesszük. Amikor langyosra hűlt,
bekenjük vele az addigra kívül, belül megsózott, borsozott combok belsejét,
mindegyikre 1-1 cikk, félbevágott fokhagymát helyezünk, majd szorosan, hogy
szép maradjon a formája, alufóliába tekerjük. Hűtőben 2 órahosszat érleljük,
majd forró sütőbe tolva 40 percig, vagy elkészültéig sütjük.
A körethez a burgonyát enyhén sós vízben kifőzzük,
leszűrjük, lecsepegtetjük. A vajat felforrósítjuk, beleadjuk a nagyon finomra
vágott petrezselyemzöldet, épp csak elkavarjuk, levesszük. A paradicsomot apró
kockákra vágjuk, a burgonyához kavarjuk, leöntjük a petrezselymes vajjal,
forrón kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése