Fokhagymazölddel töltött csirkecomb paradicsomos burgonyával





Hozzávalók: 8 csirke felsőcomb, 8 cikk fokhagyma, fél csokor fokhagymazöld, 2 újhagyma fehér része, só, bors, csipet bazsalikom; a körethez: 80 dkg burgonya, 2 paradicsom, 5 dkg vaj, vagy olaj, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A combokat megmossuk, kicsontozzuk. Az újhagymát vékony karikákra vágjuk, kevés zsiradékon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a nagyon apróra vágott fokhagymazöldet. Addig pirítjuk, míg összeesik, megszórjuk bazsalikommal, kevés sóval, borssal, azonnal levesszük. Amikor langyosra hűlt, bekenjük vele az addigra kívül, belül megsózott, borsozott combok belsejét, mindegyikre 1-1 cikk, félbevágott fokhagymát helyezünk, majd szorosan, hogy szép maradjon a formája, alufóliába tekerjük. Hűtőben 2 órahosszat érleljük, majd forró sütőbe tolva 40 percig, vagy elkészültéig sütjük. 
A körethez a burgonyát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A vajat felforrósítjuk, beleadjuk a nagyon finomra vágott petrezselyemzöldet, épp csak elkavarjuk, levesszük. A paradicsomot apró kockákra vágjuk, a burgonyához kavarjuk, leöntjük a petrezselymes vajjal, forrón kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése