Joghurtos csirke borban párolva





Hozzávalók: 1 db. kb. 1,2 kg csirke, 1 kg alma, (nyáron fele-fele körte és alma, úgy még finomabb), 10 dkg szalonna, 2 dl tej,  1 dl joghurt, 1 dl fehérbor, 1 csapott evőkanál liszt, csirkefűszer, majornna, cukor.
Elkészítése: A csirkét alaposan megmossuk, a mellénél kettévágjuk, hogy a tepsibe ki tudjuk „teríteni”. Törölgessük meg, dörzsöljük be csirkefűszerrel elkavart majoránnával. A mellét hosszában két helyen bevágjuk, ezt vékonyra vágott szalonnával és almacikkel megtöltjük. A csirkét a tepsire helyezzük, a joghurrtal elkavart borral meglocsoljuk, a tetejére is vékonyra vágott szalonnát rakunk. Alufóliával letakarjuk, sütőben 1 órán át sütjük. Ha megpuhult, a levét leöntjük, de megtartjuk, a csirkét pedig fólia nélkül visszatoljuk, míg szép pirosra sült. Közben az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, kis kockákra vágjuk, zsiradékon pici sóval, fedő alatt megdinszteljük. Ha megpuhult ízlés szerint cukorral édesítjük, nem kíván sokat. Míg sül, kevés zsiradékban megpirítjuk a lisztet, felengedjük a tejjel és a pecsenyelével és hígabb mártást készítünk belőle. Tálaláskor az almával és a mártással, illetve tetszés szerinti körettel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése