Hozzávalók: 1 db.
kb. 1,2 kg csirke, 1 kg alma, (nyáron fele-fele körte és alma, úgy még
finomabb), 10 dkg szalonna, 2 dl tej, 1
dl joghurt, 1 dl fehérbor, 1 csapott evőkanál liszt, csirkefűszer, majornna,
cukor.
Elkészítése: A
csirkét alaposan megmossuk, a mellénél kettévágjuk, hogy a tepsibe ki tudjuk
„teríteni”. Törölgessük meg, dörzsöljük be csirkefűszerrel elkavart majoránnával.
A mellét hosszában két helyen bevágjuk, ezt vékonyra vágott szalonnával és
almacikkel megtöltjük. A csirkét a tepsire helyezzük, a joghurrtal elkavart
borral meglocsoljuk, a tetejére is vékonyra vágott szalonnát rakunk.
Alufóliával letakarjuk, sütőben 1 órán át sütjük. Ha megpuhult, a levét
leöntjük, de megtartjuk, a csirkét pedig fólia nélkül visszatoljuk, míg szép
pirosra sült. Közben az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, kis kockákra vágjuk,
zsiradékon pici sóval, fedő alatt megdinszteljük. Ha megpuhult ízlés szerint
cukorral édesítjük, nem kíván sokat. Míg sül, kevés zsiradékban megpirítjuk a
lisztet, felengedjük a tejjel és a pecsenyelével és hígabb mártást készítünk
belőle. Tálaláskor az almával és a mártással, illetve tetszés szerinti körettel
kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése