Lestyános parasztcsorba




Hozzávalók: 60 dkg borjú, sertés vagy csirkehús, 10 dkg zöldborsó (mélyhűtött is jó ),  3 közepes burgonya, 2 sárgarépa, 1 petrezselyem, 1-1 szelet zeller és paszternák, 1 vöröshagyma, 1-2 dl paradicsomlé, 1 kisebb piros színű zöldpaprika, ízlés szerint, só vagy ételízesítő, zsiradék, a tálaláshoz citrom.

Elkészítése: A zsiradékon az apróra vágott vöröshagymát a kockára vágott paprikával megdinszteljük, rászórjuk a karikára vágott sárgarépát és a kis kockákra vágott húst, kis ideig kavargatva pirítjuk, hozzáadjuk az ételízesítőt, és felengedjük vízzel. Beleadjuk a felvágott zellert, a paszternákot és a petrezselymet, lassú tűzön, majdnem készre főzzük. Ekkor hozzáadjuk a hosszúkásra vágott burgonyát és a zöldborsót, illetve a paradicsomlét, felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk, petrezselyemlevéllel megszórjuk, készre főzzük, és forrón, citrommal savanyítva kínáljuk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése