Hozzávalók: 60 dkg borjú, sertés vagy csirkehús, 10 dkg
zöldborsó (mélyhűtött is jó ), 3 közepes
burgonya, 2 sárgarépa, 1 petrezselyem, 1-1 szelet zeller és paszternák, 1
vöröshagyma, 1-2 dl paradicsomlé, 1 kisebb piros színű zöldpaprika, ízlés
szerint, só vagy ételízesítő, zsiradék, a tálaláshoz citrom.
Elkészítése: A zsiradékon az apróra vágott vöröshagymát a kockára vágott paprikával megdinszteljük, rászórjuk a karikára vágott sárgarépát és a kis kockákra vágott húst, kis ideig kavargatva pirítjuk, hozzáadjuk az ételízesítőt, és felengedjük vízzel. Beleadjuk a felvágott zellert, a paszternákot és a petrezselymet, lassú tűzön, majdnem készre főzzük. Ekkor hozzáadjuk a hosszúkásra vágott burgonyát és a zöldborsót, illetve a paradicsomlét, felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk, petrezselyemlevéllel megszórjuk, készre főzzük, és forrón, citrommal savanyítva kínáljuk
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése