Majoránnás csirkeszárny csípős mártogatóval




Hozzávalók: 1 kg szárny, 3 dl paradicsomlé, chili, majoránna, csirkefűszer, 1 dl olaj, 1 dl íz.
Elkészítése: A szárnyakat megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük. Az olajat a csirkefűszerrel és a majoránnával elkavarjuk, bekenegetjük vele a szárnyakat, lefedve 2-3 órára hűtőbe tesszük. Ekkor hőálló edénybe öntjük, rálocsoljuk a pácot és 1 dl vizet, majd lefedve, vagy alufóliával szorosan letakarjuk. 50 percig sütjük, majd a fedőt levéve róla pirosra sütjük. A mártogatóhoz a paradicsomlét felfőzzük, chilivel fűszerezzük, ízlés szerint sózzuk. Tetszés szerint körettel kínálhatjuk, de kiválóan illik hozzá a vajas párolt zöldség vagy a friss saláta.
Megjegyzés: Nagyon finom, omlós lesz a hús. Készíthetjük fele-fele víz és bor keverékével is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése