Hozzávalók: 1 kg szárny, 3 dl paradicsomlé, chili,
majoránna, csirkefűszer, 1 dl olaj, 1 dl íz.
Elkészítése: A szárnyakat megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük.
Az olajat a csirkefűszerrel és a majoránnával elkavarjuk, bekenegetjük vele a
szárnyakat, lefedve 2-3 órára hűtőbe tesszük. Ekkor hőálló edénybe öntjük,
rálocsoljuk a pácot és 1 dl vizet, majd lefedve, vagy alufóliával szorosan
letakarjuk. 50 percig sütjük, majd a fedőt levéve róla pirosra sütjük. A
mártogatóhoz a paradicsomlét felfőzzük, chilivel fűszerezzük, ízlés szerint
sózzuk. Tetszés szerint körettel kínálhatjuk, de kiválóan illik hozzá a vajas
párolt zöldség vagy a friss saláta.
Megjegyzés: Nagyon finom, omlós lesz a hús. Készíthetjük
fele-fele víz és bor keverékével is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése