Borjú, kakukkfüves szaftban




Hozzávalók: 1 kg borjúhús, 3 paradicsom (lehet fagyasztott is), 1 zöldpaprika, 1 nagy vöröshagyma, 2 cikk fokhagyma, só, bors, pirospaprika, kakukkfű.
Elkészítése: A borjúhúst darabokra vágjuk. A kockára vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát kevés zsiradékban megdinszteljük, rászórjuk a kockára vágott paprikát, kissé elsütjük. Beleadjuk a felvágott paradicsomot, kicsit elsütjük a levét, rászórjuk a pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk, ha szükséges kicsi vizet adunk alá, lefedve 5 percig lassú tűzön főzzük. Ekkor beleadjuk a húst és a kakukkfüvet, felengedjük annyi vízzel, ami ellepi, lassú tűzön készre főzzük. Tejföllel kínáljuk, hagyományosan galuskával tálaljuk, de bármilyen köret illik hozzá.

Mi naaagyon szeretjük:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése