Hozzávalók: 1 kg borjúhús, 3 paradicsom (lehet fagyasztott
is), 1 zöldpaprika, 1 nagy vöröshagyma, 2 cikk fokhagyma, só, bors,
pirospaprika, kakukkfű.
Elkészítése: A borjúhúst darabokra vágjuk. A kockára vágott
vöröshagymát és a zúzott fokhagymát kevés zsiradékban megdinszteljük, rászórjuk
a kockára vágott paprikát, kissé elsütjük. Beleadjuk a felvágott paradicsomot,
kicsit elsütjük a levét, rászórjuk a pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk, ha
szükséges kicsi vizet adunk alá, lefedve 5 percig lassú tűzön főzzük. Ekkor
beleadjuk a húst és a kakukkfüvet, felengedjük annyi vízzel, ami ellepi, lassú
tűzön készre főzzük. Tejföllel kínáljuk, hagyományosan galuskával tálaljuk, de
bármilyen köret illik hozzá.
Mi naaagyon szeretjük:)
Mi naaagyon szeretjük:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése