Hozzávalók 4 személye: 8 dl joghurt, 4 burgonya, 4 tojás,
2-3 cikk fokhagyma, 2 kanál olaj, só, fehérbors, zöldkapor, pár levél
petrezselyemzöld.
Elkészítése:
A burgonyát egyben, enyhén sós vízben megfőzzük. A tojást is
keményre főzzük. A fokhagymát összezúzzuk. A joghurtot az olajjal kikavarjuk,
belereszeljük a kihűlt krumplit, a jól megmosott uborkát, elkavarjuk, sóval,
borssal ízesítjük. A zöldkaprot és a petrezselyemzöldet apróra vágjuk, a
leveshez kavarjuk, majd az egészet legalább fél órára hűtőbe tesszük, hogy az
ízek összeérjenek. Tálaláskor a főtt tojással kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése