Okroska – ukrán uborkaleves




Hozzávalók 4 személye: 8 dl joghurt, 4 burgonya, 4 tojás, 2-3 cikk fokhagyma, 2 kanál olaj, só, fehérbors, zöldkapor, pár levél petrezselyemzöld.
Elkészítése:
A burgonyát egyben, enyhén sós vízben megfőzzük. A tojást is keményre főzzük. A fokhagymát összezúzzuk. A joghurtot az olajjal kikavarjuk, belereszeljük a kihűlt krumplit, a jól megmosott uborkát, elkavarjuk, sóval, borssal ízesítjük. A zöldkaprot és a petrezselyemzöldet apróra vágjuk, a leveshez kavarjuk, majd az egészet legalább fél órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Tálaláskor a főtt tojással kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése