Fahéjas koszorú




Hozzávalók: 30 dkg liszt, 5+3 dkg vaj, 8+5 dkg cukor, 1-1,5 dl tej, 1 tojás + 1 tojás sárgája, 1,5 dkg élesztő, 1 kanál porcukor, 1 tojás sárgája, 2 teáskanál fahéj, fél citrom leve.
Elkészítése: 1 dl langyos tejben, 1 kanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A liszthez adjuk az 5 dkg cukrot, a 3 dkg vajat, a tojás sárgáját, a csipet sót és az élesztővel, illetve annyi langyos tejjel, kigyúrjuk, amivel könnyű, lágy tésztát gyúrunk. Letakarva duplájára kelesztjük. A megmaradt 5 dkg vajat és 8 dkg cukrot a fahéjjal habosra kavarjuk. A tésztából négy darabot vágunk, egyenként kinyújtjuk, megkenjük a fahéjas vajjal, majd feltekerjük. Hosszában kettévágjuk, úgy, hogy a felső végén 2-3 cm egyben hagyunk. A két szárat lazán összesodorjuk, úgy, hogy a vágott felével kifelé mutasson. Kör alakúra formáljuk, a tetejét felvert tojással lekenjük, újra kelesztjük, majd forró sütőben megsütjük. A sütőből kivéve, lekenjük a citromlé és a porcukor keverékével.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése